14 cele mai populare colinde de Crăciun

De: Mihaela Enache / 11.12.2013, 11:00
14 cele mai populare colinde de Crăciun
Crăciunul este incomplet fără colinde. Iată o listă cu cele mai populare colinde de Crăciun, pe care le poți cânta cu familia și prietenii de sărbători.

1. Joy to the world

Joy to the world este cel mai popular colind cântat peste tot în lume. A fost scris de Isaac Watts și a fost publicat prima dată în 1719. Cuvintele din acest imn glorifică întoarcerea triumfătoare a lui Hristos. Acesta este a fi cel mai publicat colind de Crăciun în America de Nord.

2. Santa Claus Is Coming To Town

Această populară colindă a fost scrisă de John Federick Coots și Haven Gillespie. Este un hit printre tineri și bătrâni, și toată lumea se bucură să-l cânte.

3. Rudolph, the red nose reindeer

Rudolph este un ren fictiv cu nasul roșu, și este în mod popular cunoscut ca cel de-al 9-lea ren al lui Moș Crăciun. Rudolph a fost considerat renul lider care trage sania lui Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului. Colinda a fost scrisă de Marks Johnny, bazată pe povestea scrisă în 1939, cu același titlu. Versurile spun că luminozitatea nasului lui Rudolph este atât de mare, încât luminează calea pe unde merge.

4. We wish you a merry Christmas

Această colindă populară provine din secolul al XVI-lea, din partea Vestică a Angliei. Este o colindă de tradiție engleză, în care oamenii bogați ai comunității oferă cadouri de Crăciun colindătorilor în Ajunul Crăciunului. Având în vedere că piesa include și urări de Anul Nou, este cântată de obicei la sfârșitul programului de colinde.

5. Hark! The Herald Angels Sing

Scrisă de Charles Wesley, această colindă de Crăciun a apărut prima dată în 1739. Ea a necesitat cel puțin patru persoane pentru a o aduce la forma sa actuală. Scopul principal al acestui cântec era de a dori glori noului-născut Hristos și de a-l lăuda pe Domnul pentru bucuria pe care a adus-o când a venit în această lume.

6. Silent Night

Silent Night este o colindă populară de Crăciun, scrisă de Joseph Mohr și compusă de Franz Xaver Gruber, în 1818. Piesa a fost cântată prima dată în ajunul Crăciunului din 1818, la biserica parohială Sf. Nicolae. Piesa nu a avut nici o sursă de inspirație specifică, dar a fost scrisă, compusă și cântată însoțită de tonul de chitară în timpul unei slujbe în noaptea de 24 decembrie, din moment ce orga bisericii nu funcționa. Această colindă este foarte calme și liniștete inima.

7. 12 days of Christmas

Cele 12 zile de Crăciun sunt zilele festive până la ziua de Crăciun, 25 decembrie. Colinda 12 days of Christmas este o colindă englezească, care enumeră o serie de cadouri din ce în ce mai mari, în fiecare din cele 12 zile de Crăciun. Piesa a fost publicată pentru prima dată în 1780, scrisă inițial în limba franceză. Există 12 versuri, fiecare descriind cadoul dat de „adevărata mea dragoste” în fiecare din cele 12 zile de Crăciun.

8. Away in a Manger

Acest colind de Crăciun a fost publicat pentru prima dată în 1885, în Philadelphia, și este una din cele mai populare colinde astăzi. Acest cântec exprimă pur și simplu dragostea și recunoștința față de Iisus și încrederea credincioșilor săi în El. Acest imn este plăcut de toți, tineri și bătrâni.

9. Christmas is coming

Christmas is coming este o colindă frecvent cântată ca o rundă. Versurile acestui cântec asociază sărbătoarea Crăciunului cu gâștele, care sunt consumate de Crăciun la mesele englezești tradiționale. Colinda transmite un mesaj foarte simplu, și anume că sărbătoarea Crăciunului este după colț și că în acest sezon festiv toată lumea ar trebui să fie plină de caritate, chiar dacă cineva are mai puțin de oferit. Prin toate mijloacele, Dumnezeu te va binecuvânta.

10. Glory to God

Aceasta este o colindă foarte populară și iubită printre americani și canadieni. Versurile sunt inspirate de cuvintele care au fost cântate de îngeri atunci când nașterea lui Hristos a fost anunțată păstorilor. Colinda este extrem de captivantă și atrăgătoare.

11. Angels from the Realms of Glory

Scris de un poet scoțian, James Montglomery, acest colind de Crăciun a devenit popular după 1825. Prin acest imn îngerii cer tuturor să vină și să se închine înainte Împăratului nou-născut, Hristos. Această colindă, atunci când e cântată, aduce oamenii mai aproape de Cel Atotputernic.

12. The Christmas Song

Această colindă, frecvent subtitrată ca „Chestnuts Roasting on an Open Fire”, este un cântec clasic de Crăciun, scris în 1944, de către muzicianul, compozitorul și vocalistul Mel Tome și Bob Wells. Acest colind a fost scris în timpul unei veri caniculare, în efortul de a se răcori, gândindu-se la răcoare. În final, o colindă s-a născut. Această colindă te va aduce mai aproape de spiritul Crăciunului.

13. Oh, holy night

Oh, holy night este o bine cunoscută colindă compusă de Adolphe Adam și scrisă de Placide Cappeau în 1847. Acest imn îți poate aduce lacrimi în ochi, îți poate da fiori de-a lungul coloanei vertebrale și îi poate pune pe credincioși în genunchi. Este o colindă foarte emoționantă și inspirațională despre Crăciun.

14. Jingle bells

Unul din cele mai cunoscute și frecvent cântate cântece de Crăciun din lume, a fost scris de James Lord Pierpont și publicată în 1857. Chiar dacă este considerat un cântec de Crăciun, a fost inițial scris pentru a fi cântat de Ziua Recunoștinței.