14 lucruri interesante despre whisky

De: Mihaela Enache / 04.11.2013, 12:00
14 lucruri interesante despre whisky
Ești un iubitor de whisky? Dacă da, atunci iată câteva lucruri interesante despre whisky pe care trebuie să le știi.

1. A existat o lege în State Unite ale Americii în baza căreia consumul de băuturi tari a fost interzis. Dar, whisky-ul a fost totuși permis oamenilor pe motive de proprități medicinale.

2. Nu mulți oameni sunt conștienți de termenul de valabilitate ale whisky-ului. O sticlă de whisky nedeschisă are același gust până la 100 de ani. Dar, odată deschisă, o persoană trebuie să-l consume în termen de 5 ani.

3. Există unele mărci de whisky care conțin anumite substanțe chimice ciudate. Și gustul acestui whisky e asemănător cu cel al fundului de măgar.

4. Un iubitor de whisky adevărat nu adaugă gheață în băutură. Gustul de whisky tinde să se schimbe după ce pui gheață. Cei care beau în mod regulat, îl consumă întotdeauna la temperatura camerei.

5. Mulți oameni consumă whisky într-o formă curată. Ei adaugă doar un strop de apă în băutură pentru a-i spori gustul. Potrivit acestora, whisky-ul are un gust mai bun atunci când este consumat „curat”.

6. Scotch-ul și whisky-ul irlandez sunt populare peste tot în lume. Cu toate astea, cele două tipuri sunt realizate prin procese diferite. Există o diferență în metoda de distilare a mărcii.

7. Cele mai faimoase whisky-uri sunt clasificate în cinci grupuri peste tot în lume. Este sunt whisky-ul American, Scoth-ul, cel Canadian, Irlandez și Bourbon-ul.

8. Mai mult de 5000 de tipuri diferite de whisky single malt sunt disponibile peste tot în lume. Și o mare parte din acest whisky vine din Scoția.

9. Whisky-ul are două feluri corecte în care se scrie în Canada și Statele Unite ale Americii. În Canada se scrie „whisky”, iar în America se scrie „whiskey”.

10. Există o dispută majoră între irlandezi și scoțieni, care au făcut primii whisky-ul.

11. Există un motiv în spatele culorii întunecate a whisky-ului. Whisky-ul pur este păstrat în butoaie de lemn îmbătrânite. Deci, acesta își schimbă culoarea în funcție de temperatura camerei și de barilul în care este păstrat.

12. Whisky-ul din Tennessee este, de asemenea, popular peste tot în lume. El are o aromă unică și distinctă. Whisky-ul din tennessee își ia gustul unic din procesul special prin care este realizat, numit „mellowing”.

13. Nu mulți oameni știu că procesul de maturare al whisky-ului se oprește după ce este îmbuteliat.

14. Whisky-ul pur din malț este făcut din malț de orz pur. De asemenea, acesta este consumat peste tot în lume pe scară largă.