14 rezoluții de Anul Nou pentru 2014

De: Mihaela Enache / 31.12.2013, 11:00
14 rezoluții de Anul Nou pentru 2014
2013 își ia la revedere și 2014 este deja aici. Și, odată cu el, promisiuni care așteaptă să fie îndeplinite, rezoluții care așteaptă să fie notate și, sperăm, neîncălcate. Iată 14 rezoluții de Anul Nou pe care să le adopți și tu înainte să te îmbarci pentru încă un an din această viață minunată.

1. Încearcă sporturi aventuroase

Ți-e frică de înălțimi sau apă? Începe acest an înscriindu-te la un sport plin de aventură, cum ar fi para sailing sau scuba diving. Mergi umăr la umăr cu fobia ta.

2. Practică o viață curată și sănătoasă

Dacă ți-a plăcut să petreci, dup 30 ani fă în așa fel încât să mănânci sănătos, să consumi mai multe fructe, sucuri și salate, să renunți la gogoși, shaworma și alte fast-food-uri nesănătoase.

3. Fii mai prompt și mai eficient la serviciu

Acest an trebuie să înceapă cu un nou jurnal, note meticulos adăugate, o organizare mult mai bună și scopul precis de a respecta termenele de lucru pentru a reuși la serviciu. Începe cu o tabula rasa față de tot ce nu ți-a ieșit până acum!

4. Învață să cânți la un instrument muzical

Muzica este hrană pentru suflet. Învață să cânți la un instrument. Alege ce-ți place – chitară, vioară sau pian, și practică în mod regulat.

5. Deschide o carte în fiecare lună

Ai sau nu obiceiul de a citi în loc de a te uita la televizor? Întoarce o pagină nouă cu anul care vine. Promite-ți să termini o carte într-o lună. Citește în metrou sau înainte de culcare. Vei iubi să cunoști cuvinte noi sau modalități noi de exprimare.

6. Nu te mai distra pe seama oamenilor

Dacă ești exagerat de critic cu oamenii din jurul tău, ai șansa să rezolvi lucrurile. Asta înseamnă să te plângi mai puțin și să reduci din tatonările și ironiile pe seama celorlalți.

7. Renunță la fumat

Anul Nou este momentul potrivit să începi într-o notă sănătoasă. Ajută organismul să renunțe la țigări pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă.

8. Slăbește

Cei cu colăcei sau fese ceva mai mari pot începe cu o nouă dietă săracă în calorii și un abonament respectat cu sfințenie la sală, începând cu 1 ianuarie.

9. Petrece mai mult timp cu familia ta

Prietenii nu sunt totul. Vizitează-ți părinții mai des, petrece timp cu ei și ia mai multe cine în familie. Nu rata nici un Crăciun petrecut împreună.

10. Cheltuie mai puțin pe haine

Dacă ești o shopaholică, pune un fermoar la portofel. Nu trebuie să rămâi fără bani în fiecare lună doar pentru că îți dorești orice îți face cu ochiul.

11. Fă mișcare în fiecare zi

Un stil de viață sănătos poate fi realizat cu exerciții regulate sau chiar yoga. Indiferent că faci jogging sau mergi la sală, fă mișcare în fiecare zi.

12. Controlează-ți furia

Cei cu un temperament pe cârlige pot începe tehnici de management al furiei și de auto-control pentru a evita să se înfurie la fiecare lucru mic.

13. Economisește bani în fiecare lună

Asigură-te că 10% din câștigurile tale sunt puși într-un cont de economii. Pentru următorii ani și pentru zilele negre, începe să economisești imediat după petrecerea de Anul Nou.

14. Trăiește mai intens, fă tot ce te bucură, zâmbește mai des, iubește de fiecare dată când te cheamă inima, treci peste dificultăți, ajută-i pe cei din jur, bucură-te de tot ce are viața să-ți ofere.