15 aprilie 2014: Are loc Eclipsa de Lună, denumită și Luna de Sânge

De: Carmen Ulian / 14.04.2014, 15:45
15 aprilie 2014: Are loc Eclipsa de Lună, denumită și Luna de Sânge
Pe data de 15 aprilie, înainte de miezul nopții, are loc eclipsă totală de lună sau luna de sânge, cum mai este denumit fenomenul. Se spune că ar fi un semn ce marchează o schimbare importantă în istoria lumii.

Profețiile mai susțin că acest fenomen rar de eclipsă de lună ar mai prevesti și a doua venire a lui Iisus pe Pământ. Eclipsa de Lună este prima dintr-un interval de patru eclipse ce vor avea loc într-un interval de șase luni. Cele patru astfel de eclipse vor avea loc pe 15 aprilie 214, 8 octombrie 2014, 4 aprilie 2015 și 28 septembrie 2015.

Patru eclipse totale de lună produse într-un interval atât de scurt s-au produs numai de câteva ori în ultimii 2000 de ani și a coincis cu evenimente religioase semnificative la nivel global.

Un detaliu important este faptul că prima luna însângerată va fi vizibilă în ziua în care evreii sărbătoresc Paștele, iar următoarea se va produce într-o altă sărbătoare iudaică importantă, de Sukkot. Celelalte două eclipse ce se vor produce anul viitor se vor produce tot de Paștele Evreilor și de Sukkot. Pastorul Hagee spune că, „potrivit profețiilor biblice, istoria lumii se va schimba dramatic. Este ceva ce nu poate fi o simplă coincidență.”

Eclipsa din noapte de miercuri spre joi va dura 1 oră, 17 minute și 48 de secunde, potrivit Universe Today.

Eclipsa nu va putea fi văzută în România, dat fiind că, la momentul producerii sale, va fi zi în Europa, Africa și Asia Centrală, însă va putea fi observată în America de Nord și Sud, precum și în regiunea Oceanului Pacific, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, citat de Mediafax.
 
Fenomenul „Lunii de sânge” are loc deoarece Luna trece, în timpul eclipsei, prin umbra Pământului, care are culoarea roșiatică a unui apus din deșert.

Următorii ani nu vor fi foarte darnici în eclipse de Lună: următoarea eclipsă de Lună (prin penumbră) se va produce în noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015.

Cele mai spectaculoase eclipse totale de Lună, vizibile din țara noastră, se vor produce pe 28 septembrie 2015 și 27 iulie 2018.