15 ciudățenii care te vor uimi

De: Gabriela Voicu / 13.12.2013, 16:00
Iată câteva date istorice interesante, combinate cu diferite minuni naturale care vă vor impresiona.

1. Un ascet este o persoană care își refuză plăcerile fizice din motive religioase. Acest ascet și-a pus un grilaj în jurul gâtului pentru a fi sigur că nu stă culcat niciodată. Imaginea datează din anii 1800.

2. Acest scaun realizat din blană de urs grizzly a fost un cadou petnru președintele Andrew Johnson de la vânătorul Seth Kinman, în 1865.

3. Craniu uman afectat de cancer osos. 

4. În stânga se află scheletul unei femei care s-a deformat din cauza purtării corsetului ani la rând, iar în dreapta este o cutie toracică normală.

5. Cea mai veche formă de aparat dentar a fost găsită în gura unei mumii egiptene care datează din anul 2000 i.Hr. Este uimitor cât de elborat era acest model din imagine.

6. Oamenii credeau că o persoană condamnată la moarte poate trimite un blestem prin expresia facială. Astfel, călăii purtau măști pe fețe, iar victimele purtau la rândul lor eșarfe de protecție. Această imagine este din Germania.

7. Dovada unei operații pe creier, la cranii incașe. O bucată din țeastă a fost îndepărtată, iar partea din creier bolnavă a fost scoasă. Craniul a fost apoi acoperit cu metal.

8. Pasărea Kiwi are cel mai mare ou din lume, raportat la mărimea corpului său.

9. Mark McCloud a creat un muzeu al sugativelor cu LSD-ului, în care sunt expuse peste 33.000 de piese, în locuința lui din San Francisco. Hârtia datează din anii ’60, iar de 20 de ani el fabrică propriile sugative și primește vizite programate din partea celor care vor să vadă muzeul.

10. Măști folosite de medici în vremea ciumei. Acestea erau dotate cu ierburi aromate pentru a-i proteja mai bine de boli și îi fac să arate ca niște personaje din filmele horror.

11. Proteză victoriană din 1885.

12. Shanty Town Resort din Africa de sud este o stațiune de cinci stele cu spa și jocuri al cărei scop este să le ofere turiștilor bogați gustul unei vieți lipsite de plăcerile de care ei se bucură în mod obișnuit.

13. În secolul 19, în era victoriană, oamenii care prindeau lacrimi erau folosiți de bogați la înmormântări. O persoană apropiată decedatului prindea lacrimile celor care îl jeleau, le puneau în sticle și le așezau la căpătâiul mortului.

14. Grotele Waitomo din Noua Zeelandă sunt locuite de sute de viermi strălucitori care emană o lumină plăcută.

15. Locul în care au fost înmormântate două femei arheolog suspectate că erau vrăjitoare a fost găsit în Italia. Rămășițele lor au cel puțin 800 de ani vechime, iar una dintre femei are șapte cuie bătute în maxilar. De asemenea, hainele lor au fost bătute în 13 cuie de pământ, indicând că cei care le-au îngropat se temeau că ele vor învia.