15 lucruri interesante despre mogulul media Steve Forbes

Apropo.ro / 18.07.2013, 12:00
Steve Forbes deține grupul american Forbes Media, are multe milioane de dolari în conturi și multă influență.

Numele lui Steve Forbes este legat de publicația de afaceri Forbes, unde tatăl său Malcom Forbes a fost publisher. Revista a fost fondată în 1917 de Bertie Charles Forbes, bunicul lui Steve. Tatăl acestuia, Malcom, a fost cunoscut ca promotor al capitalismului pentru petrecerile scumpe pe care le organiza, pentru vacanțele de lux, colecțiile de preț pe care le avea: case, avioane, iahturi…

Iată 10 lucruri interesante despre Steve Forbes:

1. Steve Forbes a candidat de două ori la președinția SUA în 1996 și 2000. A adunat 86 de milioane de dolari pentru campanie din care 37 de milioane de dolari au fost ai săi.

2. Steve s-a născut la 18 iulie 1947, în Morristown, New Jersey, SUA

Steve

Steve Forbes, unul dintre cei mai bogați oameni ai Planetei

3. A studiat în primii ani la o instituție de prestigiu – Far Hills Country Day School, iar mai apoi la Princeton

4. Prima sa revistă s-a numit „Business Today” care este acum cea mai importantă publicație manageriată de studenții de la Princeton

5. Numele lui de naștere este Malcolm Stevenson „Steve” Forbes, Jr.. După moartea tatălui său a optat pentru schimbarea numelui în Steve Forbes

6. Ca scriitor, Steve a câștigat de patru ori până acum premiul Crystal Owl Award. A scris și câteva cărți printre care:

– The New Birth of Freedom: Vision for America, anul1999

– Flat Tax Revolution: Using a Postcard to Abolish the IRS, anul 2005

– Freedom Manifesto: Why Free Markets Are Moral and Big Government Isn’t, anul 2012

7. În Forbes Magazine, Steve scrie la rubrica „Fact and Comment”. Publicațiile Forbes adună 5 milioane de cititori din întreaga lume

8. Venitul său net ajunge la 430 de milioane de dolari, lucru ce îl plasează printre cei mai bogați oameni ai lumii.

9. Steve Forbes a reușit să îl scoată din minți pe unul dintre bogații lumii când într-un top de pe Forbes respectivul prinț arab apărea cu o avere mai mică decât deținea el. Specialiștii de la Forbes au scris despre Prințul Alwaleed bin Talal că ar avea 20 de miliarde de dolari, când el deținea, de fapt, 29,6 miliarde de dolari. Prințul arab s-a supărat că i-a fost subevaluată averea. Prin urmare, până când cei de la Forbes vor redresa situația, au fost înștiințați de prinț că nu va mai colabora cu ei.

10. Steve Forbes mai are un frate – Christopher „Kip” Forbes care se află și el în conducerea Forbes, afacerea de familie. Acesta este un colecționar de lucruri rare și scumpe. Una dintre cele mai recente achiziții a fost cumpărată la licitație – o sticlă de vin de colecție – 1787 Château Lafite, Franța, preț 156.000 de dolari, despre care se spune că ar fi făcut parte din colecția personală de vinuri a lui Thomas Jefferson (ex președinte al SUA și al Declarației de Independență).

Steve

Steve Forbes este pro capitalism

11. Steve Forbes a făcut serviciul militar la Garda de Coastă a SUA, timp de șase ani, în locul unui voluntariat în Vietnam.

12. Averea familiei Forbes este estimată la 1,3 miliarde de dolari. Compania are 10 reviste și 14 ziare.

13. Steve Forbes s-a căsătorit în 1971 cu Sabina Beekman și împreună au cinci fete. Locuiesc pe un domeniu cu o suprafață de peste 200 de hectare din Bedminster, New Jersey. Fiica cea mare, Moira, lucrează și ea în compania Forbes.

14. Steve Forbes se opune vehement avortului și susține predarea religiei în școli.

15. „Cea mai buna cale de a face avere este să avem piața liberă și oameni liberi. Tot mai mulți oameni din lume reușesc să se realizeze”, spune Steve Forbes.