15 lucruri mai puțin cunoscute despre Tom Hanks

De: Gabriela Voicu / 09.07.2013, 10:00
Cum astăzi îl sărbătorim pe actorul american Tom Hanks (57 de ani), vă prezentăm 15 lucruri despre el care nu au făcut înconjurul lumii, dar care sunt interesante.

Cum astăzi îl sărbătorim pe actorul american Tom Hanks (57 de ani), vă prezentăm 15 lucruri despre el care nu au făcut înconjurul lumii, dar care sunt interesante.

1. Revista „Entertainment Weekly” a declarat că Tom Hanks este singurul actor în viață care chiar merită banii pe care îi cere pentru a juca într-un film (32 de milioane de euro pentru rolul din „Angels & Demons” din 2009).

2. În timp ce încerca să se îngrașe cu 18 kilograme pentru rolul său din „A league of Their Own”, Tom se oprea în fiecare zi la magazinul de lângă casa lui și mânca înghețată.

3. Pentru filmul „Philadelphia”(primul mare film produs de Hollywood în 1993), Tom a trebuit să piardă 30 kilograme pentru a juca rolul unui bolnav de SIDA aflat pe moarte, Andrew Beckett. Pentru interpretarea lui Andrew, Hanks a fost răsplătit cu un Oscar.

Tom Hanks („Philadelphia”)

4. În 1996, Tom Hanks a refuzat rolul principal in „Jerry Maguire”, rol luat apoi de Tom Cruise.

5. În discursul de mulțumire pentru câștigarea Oscarului pentru rolul din „Philadelphia”, Tom Hanks „a demascat” accidental un profesor care l-a inspirat în ceea ce privește problemele persoanelor gay pentru interpretarea lui Andrew Beckett.

6. Tom este fan declarat al baseball-ului, iar echipa sa favorită este „The Cleveland Indians”, chiar dacă nu a câștigat niciun campionat.

7. Prima opțiune a regizorului Steven Spielberg pentru rolul lui Peter Pan din filmul „Hook” a fost Tom Hanks.

8. Înainte de a deveni celebru Tom Hanks a lucrat ca portar la un hotel. Odată, el chiar a cărat bagajele lui Cher și ale lui Sidney Poitier în camerele lor.

9. Tom Hanks a dezvăluit că filmul său preferat este „2001: A space Odyssey” (1968) și că este fan declarat al regizorului Stanley Kubrick.

Tom Hanks

10. Adoră să colecționeze mașini de scris din toate colțurile lumii, dovadă fiind cele peste 80 de mașini de scris pe care le are deja în colecția sa.

11. Cele două filme pe care le-a regizat au adus actrițelor principale câte un Oscar la categoria Cea mai buna actriță (Charlize Theron – „That Thing You Do” din 1996 și Julia Roberts – „Larry Crowne” din 2011).

12. La 45 de ani a fost laureat al Academiei Americane de Fim, fiind astfel cel mai tânăr actor care a primit acest premiu.

13. „Angels & Demons” (2009) a marcat a patra sa colaborare cu același regizor. Hanks și Ron Howard au colaborat anterior pentru „Splash” (1984), „Apollo 13” (1985) și „Codul lui Da Vinci” (2006).

14. Tom Hanks a fost gazda emisiunii „Saturday Night Live” de opt ori, fără a ține cont de numeroasele apariții ocazionale.

15. Începând cu 2010, cele 17 filme care l-au avut ca protagonist l-au făcut mai bogat cu 100 de milioane de dolari. Cel mai recent film în care a jucat a fost „Toy Story 3”, care s-a clasat pe locul al cincilea în topul filmelor cu încasări record din toate timpurile.

 

 

Autor: Camelia Zeveleanu