15 persoane au fost concediate din cauza mamei octupletilor

Apropo.ro / 31.03.2009, 18:00
15 persoane au fost concediate din cauza mamei octupletilor
15 angajati ai unui spital au fost concediati deoarece s-au uitat peste dosarul medical al mamicii octupletilor.

15 angajati ai unui spital au fost concediati si alti 8 au fost sanctionati disciplinar deoarece s-au uitat peste dosarul medical al mamicii octupletilor, fara permisiune.

Conducerea Centrului Medical Kaiser Permanente Bellflower declara ca angajatii i-au violat intimitatea pacientei Nadya Suleman. Personalul concediat si sanctionat nu avea voie sa puna mana pe dosarul mamei octupletilor fara ca medicii sa le dea aceasta dispozitie.

Jim Anderson, purtatorul de cuvant al Centrului Medical, se abtine de la alte comentarii, insa asigura ca cei opt angajati ai centrului vor suporta sanctiuni severe.

Un caz similar a vut loc in Spitalele UCLA, unde anumiti angajati "vindeau" informatii despre vedetele internate, tabloidelor. Farrah Fawcett, care a fost internata din cauza cancerului, a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din cauza angajatilor care s-au uitat in dosarul ei si au vandut ponturile mai departe. La acea vreme au fost sanctionate peste 165 de persoane, de la medici la infirmiere.

Jim Anderson crede ca informatiile pacientei Suleman nu au fost inca facute publice, conform unor investigatii realizate de acesta.