15 trucuri pentru un machiaj reusit

Apropo.ro / 03.01.2007, 10:29
15 trucuri pentru un machiaj reusit
Pentru o ocazie deosebita, un look stralucitor! Nimic mai simplu. Alege farduri in nuante luminoase si tine cont de cateva mici trucuri. 1. Pentru a arata impecabil pe tot parcursul petrecerii, foloseste numai produse de calitate, rezistente la apa. 2.


Pentru o ocazie deosebita, un look stralucitor! Nimic mai simplu. Alege farduri in nuante luminoase si tine cont de cateva mici trucuri.

1. Pentru a arata impecabil pe tot parcursul petrecerii, foloseste numai produse de calitate, rezistente la apa.

2. Inainte de a incepe sa te fardezi, curata tenul foarte bine. Daca pielea nu este perfect curata, fardurile nu se vor aplica uniform, iar efectul final va fi contrar celui dorit: in loc sa se atenueze, imperfectiunile vor fi evidentiate.

3. Baza machiajului il constituie fondul de ten, deci fii foarte atenta la calitatea produsului pentru care optezi. Cele mai bune sunt cele care au incluse in compozitia lor micropigmenti si difuzori optici (ajuta la captarea luminii, conferind pielii o stralucire aparte si de lunga durata).

4. Aplica fond de ten si pe pleoape, precum si pe buze. Fardurile se vor mentine mai multa vreme si se vor intinde mai uniform.

5. Foloseste o pudra perlata, care confera tenului reflexii speciale si un aspect stralucitor.

6. Estompeaza atent liniile de demarcatie intre stratul de fond de ten si anticearcan, altfel machiajul va parea o masca aplicata pe fata.

7. Pentru fixarea machiajului, dupa aplicarea pudrei, pulverizeaza pe ten putina apa minerala sau lotiune tonica.

8. Privirea va parea mai intensa daca desenezi cu dermatograful, sub sprancene, o linie foarte fina, estompata, apoi, cu foarte mare atentie.

9. Nu trasa prea accentuat linia de contur a pleoapei inferioare si nici nu o contura deasupra genelor. Aceste tehnici duc la „ingustarea” ochilor.

10. Rimelurile colorate sunt o optiune potrivita pentru o ocazie speciala. Atentie, insa, la modul lor de aplicare. Mai intai rimeleaza genele cu un rimel negru, apoi aplica-l pe cel colorat, doar pe varful genelor.

11. Machiajele „socante” sunt in voga. Foloseste mai multe nuante de fard de pleoape, chiar contrastante, dar nu trasa linii distincte intre zonele de aplicare.

12. Fardul de obraz tip pudra se aplica doar pe pielea pudrata in prealabil. Numai asa stratul de fard se va repartiza uniform pe obraz.

13. Pentru a obtine o noua culoare de ruj sau un efect estetic deosebit, foloseste mai multe nuante de ruj. Aplica mai intai stratul de ruj mai inchis, indeparteaza surplusul cu ajutorul unui servetel de hartie, apoi aplica rujul de culoare mai deschisa.

14. Rujul se aplica cu ajutorul unei pensule speciale, incepand din mijlocul buzelor inspre colturile exterioare.

15. Inainte de a pleca la petrecere, studiaza-te cu atentie in oglinda. Micile „scapari” precum: pete de ruj pe dinti, urme de pudra pe haine, puncte negre de rimel pe pleoape sau dare fine de fard colorat pe pometi, nu sunt o carte buna de vizita.

Acasa Magazin