16 modalități interesante de a refolosi sticlele goale de vin

De: Marian Andrei / 03.01.2015, 15:30
Chiar dacă nu ești un mare consumator de vin, sticlele goale continuă să se adune în debara. Cum scapi de ele? Bineînțeles că le poți arunca, le poți recicla sau, dacă ai puțină imaginație și (uneori) destulă îndemânare, le poți găsi utilizări altenative.

1. Șanuri

Dacaă ai cizme înalte, știi desigur că aceste au tendința de a cădea într-o parte. Dacă vrei să le păstrezi forma, pune câte o sticlă în fiecare cizmă. Pentru a păstra echilibrul sticlelor le poți îngreuna umplându-le cu pietricele.

 

2. Material de construcție

Sticlele goale pot fi folosite ca material de construcție pentru ziduri decorative. Folosite la ziduri interioare, acestea permit pătrunderea luminii din exterior și, în același timp, păstrează intimitatea.

3. Vaze

Punerea unei flori într-o sticlă denotă clar o stare de lene. Însă atunci când depui puțin efort și decorezi sticla cu puțină vopsea și mesaje personalizate, percepția se schimbă iar sticla devine dintr-un simplu obiect o mică operă de artă.

 4. Clopoței de vânt

Dacă aveți îndemânarea și sculele necesare (și dacă vântul nu bate prea tare în zona în care doriți să-i instalați), vă puteți face proprii clopoței de vânt, care vor avea un minunat sunet cristalin.

5. Irigator de plante

Deși imaginea prezintă un proiect mai special, principiul se poate aplica folosind o sticlă de vin. Sticla (tăiată în două sau nu) se umple cu apă și se astupă cu un dop găurit. Se înfige gâtul în pământ și irigatorul este gata. Debitul apei variază în funcție de diametrul găurii din dop.

6. Păstrarea siropurilor și a uleiurilor aromate

Dacă obișnuiți să faceți în casă siropuri sau uleiuri aromatizate, sticlele de vin sunt cele mai bune recipiente pentru păstrarea acestora.

Atașănd o etichetă personalizată unei sticle cu sirop, aceasta poate deveni un cadou perfect.

7. Protecție pentru candele

Aveți un pavilion în curte unde obișnuiți să vă petreceți serile? Sticlele de vin tăiate pot deveni un excelent paravânt, care împiedică stingerea candelelor.

8. Căsuța de sticlă

Deși căsuța din imagine este o operă de artă publică din Palo Alto, California, nimic nu te împiedică să-ti construiești propria ta căsuță. Recomandat este să nu golești tu toate sticlele, ci să le achiziționezi de la o cramă sau restaurant.

9. Candelabru

Dacă locuința îți permite (ca înălțime și ca asortare cu restul mobilierului), îți poti uimi prietenii veniți în vizită cu un candelabru realizat din sticle de vin. Dacă folosești sticle de culori diferite, impactul vizual va fi și mai mare.

10. Delimitarea aleilor în grădină

Vrei ca grădina ta să aibă un aspect vintage? Delimitează aleile cu sticle de vin înfipte în pământ și nu te grăbi să le speli – patina timpului le va da un aspect mult mai frumos.

11. Ghiveci de flori

Există numeroase plante care se înmulțesc prin punerea unui lăstar în apă, până îi ies rădăcinile. O sticlă tăiată în două servește de minune acestui scop, plus că poți urmări lejer stadiul de dezvoltare a rădăcinilor.

12. Pahare și cupe

Din nou intervin abilitățile tale tehnice. Poți tăia partea de sus a sticlei pentru a o transforma într-un pahar, iar dacă o atașezi în partea de jos, ai o cupă de toată frumusețea. Nu uita ca dupu ce tai sticla, să o finisezi foarte bine pentru a indepărta muchiile ascuțite.

13. Lumină ambientală

Această veioză nu va da, cu siguranță, prea multă lumină, însă va fi ideală pentru momentele pasionale sau, pur și simplu, ca lumină de veghe.

14 Suport de lumânări

Vrei o cină romantică și îți lipsește sfeșnicul? Nicio problemă, cu puțină imaginație poți realiza unul dintr-o sticlă de vin.

15. Dozator de săpun (detergent de vase)

Ți se par hidoase ambalajele de plastic în care vin săpunul lichid sau detergentul de vase? Cu o sticlă de vin și un picurător ai rezolvat problema!

16. „Bijuterii”

Amatorii de bricolaj pot folosi sticlele de vin drept materie primă pentru realizările lor. Pentru a le stârni creativitatea, iată o pereche de cercei realizați folosind o sticlă de vin.