17 animale mai bătrâne decât bunicii tăi

De: Carmen Ulian / 03.07.2014, 13:00
Este cunoscut faptul că țestoasele trăiesc mulți ani, dar pe lângă ele mai există serie de animale care au trecut sau se apropie vertiginos de vârsta de 100 de ani.

1. George este un homar gigant despre care se presupune că ar avea în jur de 140 de ani și 9 kilograme. El s-a născut cam în aceeași perioadă cu Harry Houdini.

2. Henry este o șopârlă tuatara care are 115 ani. Dacă vârsta este estimată corect, atunci Henry s-a născut în același an cu Al Capone.

3. Scoica gigant geoduck poate trăi și până la 168 de ani.

4. Jonathan este o țestoasă cu venerabila vârstă de 182 de ani. Asta înseamnă că s-a născut cam pe când Gustave Eiffel venea pe lume.

testoasa

5. Greater este o pasăre flamingă în vârstă de 83 de ani care locuia la grădina zoologică Adelaide. Din nefericire ea a murit anul acesta.

6. Pionul portocaliu este un pește de adâncime care atinge maturitatea sexuală la 20 de ani și poate trăi până la 150 de ani. Asta ar însemna că cel mai bătrân pion portocaliu s-a născut în același an în care Abraham Lincoln a fost reales.

7. Ariciul de mare roșu poate trăi până la venerabila vârstă de 200 de ani. Asta ar însemna că cel mai bătrân arici de mare roșu s-a născut pe vremea lui James Madison, al patrulea președinte al SUA.

arici

8. Singuraticul George este o țestoasă de Galapagos de 100 de ani. Dacă ar fi așa, atunci ar însemna că s-a născut în același an când Charlie Chaplin făcea primul său film. Țestoasa a decedat în urmă cu doi ani.

9. Cookie este un papagal cacadu de 80 de ani născut la un an după sfârșitul prohibiției americane.

10. Ming este o moluscă de 507 ani. Este pe Terra cu circa 15 ani după ce Columb a ajuns în America, și cu aproximativ 57 de ani înainte de nașterea lui William Shakespeare.

11. Balena bowhead poate trăi liniștită și 200 de ani. Asta ar însemna că cea mai bătrână balenă bowhead cunoscută s-a născut pe vremea lui Napoleon.

12. În Wisconsin a fost descoperit, în 2012, un sturion în vâstă de 127 de ani. Avea o greutate de 109 kilograme, lung de 213 cm. Se pare că s-ar fi născut pe vremea când Grover Cleveland devenea președinte.

13. Bunicuța sau J2 este o balenă ucigașă de 103 ani. Ea s-a născut în același an cu ronald Reagan.

14. Adwaita a fost o țestoasă gigant în vârstă de 255 de ani. Era mai bătrână decât Declarația de Independență. A decedat în 2006.

15. Harriet este o altă țestoasă de vârstă înaintată – 176 de ani. Se presupune că Charles Darwin ar fi luat-o din Galapagos. Și ea a murit tot în 2006.

16. Wisdom este un albatros ceva mai tânăr – 63 de ani.

17. Turritopsis dohrnii face parte dintr-o clasă de meduze nemuritoare. Trăiește în apele Mării Mediterane și în apele Japoniei. Forma adultă a meduzei se poate reproduce, dar nu moare, ci se transformă din nou în polip.