17 metode de a slăbi fără să îți schimbi stilul de viață

De: Gabriela Voicu / 23.07.2013, 15:30
Nu este necesar să îți schimbi stilul de viață drastic pentru a slăbi; este suficient să îți organizezi puțin programul actul și vei vedea că te vei simți mai bine în pielea ta.

1. Nu sări peste micul dejun

Este important să îți protejezi metabolismul. Senzația de foame se instalează cu mult înainte de masa de prânz, așa că cei care nu iau micul-dejun tind să ronțăie diferite produse bogate în zahăr și grăsimi.

2. Consumă carbohidrați în prima parte a zilei

Este mai ușor pentru organismul tău să digere carbohidrați dimineața sau la prânz, așa încât mâncărurile „grele” sunt indicate pentru prima parte a zilei.

3. Renunță la lift în favoarea scărilor

Dacă urci pe scări, talia ta se va micșora cu 2% în 12 săptămâni.

4. Memorează acest ghid:

5. Cunoaște-ți poftele

Când te gândești la dulciuri, ai poftă de zahăr, dar dacă mănânci un fruct, poți elimina rapid pofta. Cu cât știi mai multe despre ce vrea corpul tău, cu atât vei găsi alternative mai bune și vei fi sănătos.

6. Nu bea calorii, mănâncă-le

Nu asimila calorii prin băuturi, ci mănâncă-le, pentru că mestecarea stimulează starea de sațietate, așa că poți absorbi cu 15% mai puține calorii când mănânci un măr decât dacă îl consumi sub formă de suc.

7. Bea mai multă apă

Știi că asta trebuie să faci, dar cumva uiți să te hidratezi sau nu găsești mereu timp. Fă un plan, cum ar fi să asociezi consumul de apă cu o activitate pe care o practici zilnic și astfel îți va fi mai ușor.

8. Bea câte un pahar cu apă înainte de fiecare masă

De multe ori când crezi că ți-e foame, de fapt ți-e sete. Încearcă să nu păcălești foamea cu un snack și bea un pahar cu apă – te va ajuta să digeri mai bine mâncarea ulterior.

9. Renunță la scaunul de la birou

Unul dintre beneficiile unui birou în care ești nevoit să stai în picioare este că slăbești mai repede. Cu toate acestea, nu este indicat să soliciți prea mult picioarele, pentru că și statul în picioare prelungit este o muncă intensăƒ pentru corpul tăƒu și poate să afecteze în timp calitatea vaselor sanguine.

10. Consumă gustăƒri săƒnăƒtoase

Evită să cumperi produse de la aparate și optează pentru mici gustări preparate de tine, mult mai sănătoase decât snack-urile cu ambalaje atractive.

11. Bea ceai verde în loc de apă minerală

Potrivit unui studiu din The Journal of Nutrition, ceaiul verde contribuie la eliminarea celulitei și este de asemenea o opțiune bună de a asimila cafeină fără calorii.

12. Pune-ți mâncarea în farfurii mici și albastre

Predispus la supraalimentare? Porțiile dozate în farfurii mici te vor ajuta să mănânci cât ar trebui. Farfuriile albastre pot suprima apetitul.

13. Plătește cash

Dacă plătești cu cardul vei avea tendința să cumperi mai multă mâncare. Când îți numeri banii, devii mai atent la ceea ce cumperi.

14. Ce pui în salată?

Salatele pot fi bogate în calorii; asigură-te că salata ta este echilibrată. Evită să pui în ea pui prăjit, sosuri grase, crutoane și nu mânca porții mari.

15. Mănâncă lent

Când mănânci lent dai stomacului tău ocazia să digere, așa că vei simți mai bine când apare senzația de sațietate.

16. În picioare!

Cei care petrec mai mult de două ore pe zi în picioare, pierd cu până la 350 de calorii mai mult decât cei care nu fac asta.

17. Obsedat de greutate?

Nu face o obsesie din dorința ta de a slăbi. Stresul poate avea efecte nedorite și ai putea avea probeme în a scăpa de greutate. Rămâi calm și mănâncă bine!