18 cele mai tari tobogane cu apă din lume

De: Mihaela Enache / 30.04.2013, 12:00
Ce e mai distractiv de făcut când afară e foarte cald decât să te dai într-o tobogan cu apă? Descoperă unde trebuie să călătorești pentru o experiență pe măsură.

1. Summit Plummet, Florida. Blizzard Beach Disney găzduiește acest tobogan, cu o pantă de 36,5 metri.

Summit Plummet, Florida

 

2. AquaLoop, Coreea de Sud. Caraibe Bay de la Everland Resort găzduiește această aventură acvatică cunoscută sub numele de AquaLoop.

AquaLoop, Coreea de Sud

 

3. Wildebeest, Indiana. Wildebeest este cel mai lung tobogan din lume; să te dai în el durează două minute și jumătate.

Wildebeest, Indiana

 

4. Tantrum Alley, Dubai. Tantrum Alley este format din două mari tobogane și trei pâlnii.

Tantrum Alley, Dubai

 

5. Bulletbowl, Beijing. Situat în faimosul Beijing National Aquatic Center (Watercube), primul parc acvatic de interior din China oferă tobogane întortocheate, cu o tematică magică.

Bulletbowl, Beijing

 

6. Scorpion’s Tail, Wisconsin. Acest tobogan are o înălțime de zece etaje, cu o cădere inițială ce atinge viteza de 50 de metri pe secundă.

Scorpion's Tail, Wisconsin

 

7. Leap of Faith, Bahamas. Toboganul Leap of Faith are o cădere de 18 metri pornind din partea de sus a Templului Maya, propulsându-te printr-un tunel ce te scufundă într-o lagună plină cu rechini.

Leap of Faith, Bahamas

 

8. King Cobra, New Jersey. Situat la Six Flags în New Jersey, King Cobra oferă o cursă prin tuneluri ce se termină cu o alunecare liberă de 7 metri la un unghi de 50 de grade.

King Cobra, New Jersey

 

9. Città del Mare, Italia. La acest resort italian, oaspeții se pot da pe tobogan aterizând chiar în Marea Mediterană.

Città del Mare, Italia

 

10. Insano, Brazilia. În prezent deținând recordul pentru Cel mai Înalt Tobogan cu Apă din Lume, Insano se ridică la 41 de metri, pe care te aluneci cu o viteză de 65mph.

Insano, Brazilia

 

11. Head-first Racer, China. Situat la Waterpark Chimelong, acest tobogan cu opt cadre este perfect pentru cei care vor să se ia la întrecere.

Head-first Racer, China

 

12. Jumeirah Sceirah, Dubai. Când oaspeții ajung în partea de sus a acestor tobogane tandem, ei pășesc într-o capsulă și așteaptă ca pardoseala să se deschidă și să alunece în jos pe toboganul de 100 de metri, cu o viteză de 50mph.

Jumeirah Sceirah, Dubai

 

13. Epic Plunge, Norwegian Cruise Line. Un tobogan de apă pe un vas de croazieră. Ce-ai putea cere mai mult?!

Epic Plunge, Norwegian Cruise Line

 

14. L2, Austria. L2 este situat în Austria și a fost numit primul tobogan de apă cu buclă din lume.

L2, Austria

 

15. Giant Slide, China. O altă atracție la Chimelong Waterpark, Giant Slide te invită la un rafting în familie pentru o plimbare palpitantă.

Giant Slide, China

 

16. Big Thunder, Florida. La Rapids Waterpark din West Palm Beach, cei care se dau pe toboganul Big Thunder sunt aruncați pe un cadru de 45 de grade, care accelerează alunecarea printr-un pâlnie uriașă, la 20mph.

Big Thunder, Florida

 

17. Master Blaster Water Coasters, Dubai. Situat la Atlantis The Palms Resort în Dubai, acest tobogan te invită la o plimbare palpitantă prin parc.

Master Blaster Water Coasters, Dubai

 

18. Boeing 747, Oregon. Această aeronavă B747-100 este, de fapt, un tobogan de apă și se află la Wings Evergreen & Waves Aquapark în Oregon.

Boeing 747, Oregon