18 lucruri bizare care se întâmplă doar în India

Apropo.ro / 17.09.2013, 14:00
18 lucruri bizare care se întâmplă doar în India
Agențiile de detectivi pre-matrimoniali, lipsa toaletelor, a igienei sau nașterea la o dată stabilită fac parte din unicitatea și culoarea culturală a Indiei. Iată câteva dintre cele mai bizare lucruri descoperite în India.

 

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

1. Anumiți Hinduși cred că este necesar ca bebelușul să vină pe lume la o anumită dată, pre-stabilită. Așa pot influența, în bine, viitorul copilului.

2. Aproape jumătate din populația Indiei nu deține o toaletă în locuință. Își fac nevoile aproape pe unde apucă. Autoritățile încearcă să rezolve această mare problemă.

3. Și elefanții se răzbună! După ce un tren a lovit mortal un elefant, turma a revenit pentru răzbunarea lui. Într-unul dintre aceste cazuri s-au înregistrat distrugerea a 10 locuințe.

4. Familiile angajează detectivi particulari pentru a-i spiona pe viitorii miri. Există chiar și agenții particulare care se ocupă de astfel de cazuri. Familiile celor doi doresc să se cunoască cât mai bine, dar pe ascuns.

5. Băncile din India nu au încuietori la ușa din față. În Shani Shingnapur, un templu faimos din Maharashtra, rezidenții nu au nici uși la locuințe și nici încuietori. Ei cred că sunt vegheați de Lord Shani. În acest oraș există și prima bancă comercială care nu se închide.

6. Aproximativ 6 milioane de tone de cereale sunt aruncate la groapa de gunoi pentru că se strică, în timp ce 43% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani sunt subnutriți si un număr de 3.000 dintre ei ajung să moară de foame.

7. Un bărbat din India a cheltuit 230.888 dolari pentru a-și cumpăra un tricou din aur.

8. Hoții sunt atrași de ceapă! Polițiștii indieni au prevenit furtul unui camion plin cu ceapă. La acea vreme, leguma era extrem de vine cotată pe piață.

9. Se crede că înghițirea unui pește ajută pacientul să scape de astm. Peștele trebuie să fie viu.

10. Camionagii încurajează claxonatul. Pe spatele camionului este inscripționat acest îndemn pentru șoferii de tiruri care vor să îi depășească pe șosele.

11. Miliardarii cumpără zgârie-nori pentru a locui în ei. Un miliardar indian a cumpărat o clădire de 27 de etaje și 400.00 mp – 1 miliard de dolari, pentru a o transforma în locuință pentrul familia sa.

12. Indienii nu se uită la bani când este vorba de o nuntă. Cea mai scumpă nuntă din India a costat 1 miliard de dolari, unde banii nu au reprezentat doar mâncarea, băutura, hainele și petrecerea, ci și cadouri costisitoare pentru invitați, drept mulțumire că au venit la nunta lor.

13. Tot mai mulți fermieri se sinucid pentru că guvernul i-a adus în pragul sărăciei și disperării. Semințele vândute către ei sunt la prețuri exorbitante, iar prețul pe care îl plătește statul către ei, al cumpărarea producției este extrem de mic.

14. Activiștii anti-birocarați sunt transferați de la un job la altul pentru că nimeni nu îi dorește în preajmă. Unui angajat i s-a întâmplat acest lucru de 43 de ori într-un singur an.

15. Unii oameni sunt declarați morți deși ei sunt în viață. Unui bărbat i-au trebuit 9 ani de zile pentru a le demonstra autorităților că este viu, deși fusese declarat mort de frații săi, care doreau să-i fure partea lui de moștenire.

16. Ardeii sunt folosiți pe post de arme. Armata din India folosește cel mai iute soi de ardei pe post de armă.

17. Oamenii sunt arestați pentru că au dat Like unui status pe Facebook. Dacă acesta are conotații politice neacceptate.

18. Un procent ridicat de copii lucrează ilegal în minele de cărbune. Pentru a avea un venit în plus, părinții își trimit copii la muncă în defavoarea școlii.