19 artiști care nu au câștigat niciun premiu Grammy în cariera lor

De: Carmen Ulian / 10.02.2015, 09:00
De la megastaruri precum Katy Perry la legende precum Morrissey nu au reușit să pună mâna pe un premiu Grammy, deși sunt autorii a mai multor hit-uri. Pe lângă ei mai sunt și mulți alții.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva vedete care, în ciuda notorietății lor, nu au reușit să ia acasă un premiu Grammy. Asta nu înseamnă că ei nu au succes în continuare la public, nominalizări și vânzări de milioane la albume.

1. Brian McKnight

Artistul a fost nominalizat de 16 ori la Grammy, dar nu a reușit să pună mâna pe niciunul. A avut multe hit-uri și albume de succes, dar se pare că a cam fost urmărit de ghinion.

2. Snoop Dogg

Și rapper-ul a fost nominalizat tot de 16 ori la premiile muzicale Garmmy de-a lungul timpului. Anul trecut a fost nominalizat la categoria Cel mai bun album ragge – Reincarnated. Poate s-a consolat, oarecum, cu gândul că a fost învins de colegi și prieteni buni de-ai săi precum Kanye West, Beyonce și Dr. Dre.

3. Martina McBride

Martina a adunat 14 nominalizări la Grammy. A vândut peste 14 milioane de albume și a câștigat de patru ori titlul de Vocea Feminină a Anului din partea Country Music Association, dar pe Grammy tot nu a pus mâna. Cel mai aproape de acest premiu s-a aflat în 1996 cu albumul Amazing Grace – A Salute to Gospel, unde a avut multe nominalizări.

4. Bjorg

Cu 13 nominalizări la activ, dar niciun premiu Grammy câștigat. S-a consolat, în schimb, cu Brit Awards, MTV Video Music Awards, 21 Icelandic Music Awards, un premiu din partea Academiei Regale de Muzică din Suedia, două premii Webby și premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes, în 2002.

5. Nas

Artistul chiar a fost urmărit de ghinion cu albumul din 1994 Illmatic, despre care s-a scris că a fost cea mai bună lucrare muzicală a sa. A fost lansată înainte de a exista categoria Cel Mai Bun Album Rap care a fost introdusă în 1996. Nas a fost nominalizat la Grammy de 13 ori până acum.

6. Busta Rhymes

Cu 11 nominalizări și o carieră de succes, Busta a pierdut lozul cel mare în fața lui Will Smith. Asta se întâmpla prin 1997. S-a ambiționat și a reușit să tot acumuleze nominalizări.

7. Katy Perry

Katy a adunat și ea 11 nominalizări la premiile Grammy, dar niciun premiu. Multora le vine greu să creadă că o artistă cu piese care au stat în topurile muzicale mai mult decât altele nu a câștigat nimic. De cele mai multe ori a pierdut în fața lui Adele, care a fost premiată de nouă ori, la diferite categorii muzicale. Anul acesta, deși Adele nu s-a mai aflat prin preajmă, Katy a reușit doar să țină un discurs în fața publicului, fără premii.

8. Tupac Shakur

În 1996 urca pe scena premiilor Grammy pentru a-i prezenta pe cei de la Kiss. În acea seară s-a mulțumit numai cu două nominalizări – Cel mai bun album rap și cea mai bună prestație rap solo. De-a lungul carierei sale a avut 7 nominalizări.

9. Public Enemy

Cu o carieră artistică de succes, cei de la Public Enemy n-au reușit să dețină în palmares și un premiu Grammy. În 1996 au pierdut în fața lui George Michael – Faith la categoria Cel Mai Bun Album.

10. Depeche Mode

Băieții au avut 5 nominalizări la premiile Grammy, dar în ciuda succesului lor, marele trofeu încă se lasă așteptat. Trupa anilor 80 s-a bătut mereu, muzical vorbind, cu cei de la U2 sau Bon Jovi. Au umplut cele mai mari stadioane din lume la concertele lor, dar nu și vitrina trofeelor cu un Grammy.

11. Nicki Minaj

Cântăreața a adunat 6 nominalizări la Grammy de-a lungul timpului. În 2012, trofeul i-a fost suflat de sub nas, dar ea a rămas în sufletele fanilor căștigătoare.

12. The Notorious BIG

Toate cele 4 nominalizări ale sale au fost după decesul său, inclusiv cea din 1998 pentru Life After Death, unde a pierdut în fața lui Puff Daddy cu No Way Out, la categoria Cel Mai Bun Album Rap. În mod ironic, cel mai tare hit de pe albumul lui Puff și al timpurilor a fost piesa în memoria lui cel poreclit Biggie – „I’ll Be Missing You.”

13. Guns N’ Roses

Trei nominalizări și niciun premiu pentru cei de la Guns N’ Roses. Albumul Chinese Democracy, la care au lucrat 14 ani, nici măcar nu a fost nominalizat, nu mai pomenim de un premiu. Totuși, doi membri ai trupei care au ales să plece pentru a face un alt proiect muzical au pus mâna pe un Grammy în 2005, la categoria Best Hard Rock Performance.

14. Oasis

Au primit trei nominalizări de-a lungul carierei. Auto-proclamați cea mai tare trupă rock din lume cu plecat acasă în 1997 cu două nominalizări. Hitul lor Wonderwall a piedut la categoria Cel mai bun cântec rock în fața lui Tracy Chapman cu Give Me One Reason și în fața lui Dave Matthews Band – So Much to Say, la categoria cea mai bună performanță vocală rock a unui duet sau grup. Poate și din această cauză tot sunt tensiuni între Liam și Noel Gallagher.

15. Justin Bieber

A avut două nominalizări la Grammy, dar fără folos, că premiul cel mare nu l-a atins. În 2011 se simțea câștigător cu nominalizarea la categoria Cel Mai Bun Artist Nou, dar a pierdut în fața unui cântăreț de jazz, pe numele său Esperanza Spalding.

16. Patti Smith

În 1998 și 2001 a fost nominalizată la categoria Cea Mai Bună Voce Rock Feminină. Atât decât am putea glumi, premiul nu l-a luat.

17. Kiss

O nominalizare la Grammy, niciun premiu obținut. destul de frustrant pentru o trupă atât de consacrată. Mai mult, grupul a fost complet ignorat de votanți până în 1999 când au primit nominalizarea pentru Psycho Circus – Cea Mai Bună Performanță Hard Rock. În acel an au fost învinși de Jimmy Page și Robert Plant – Most High.

18. Morrissey

A lucrat alături de cei de la the Smiths, apoi a ales o carieră solo. A primit o nominalizare pentru albumul Your Arsenal în 1992.

19. Spice Girls

Când în 1996 Spice Girls a devenit un fenomen global au înregistrat și un record, acela că au avut cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor. Puterea lor de fete nu a fost îndeajuns de tare să pună mâna și pe un Grammy. Nu au primit nici măcar o singură nominalizare.