19 morți după prăbușirea unui balon cu aer cald în Egipt

De: Gabriela Voicu / 26.02.2013, 13:20
19 morți după prăbușirea unui balon cu aer cald în Egipt
19 turiști au murit după ce un balon cu aer cald s-a prăbușit în Egipt.

19 oameni au murit după ce un balon cu aer cald s-a prăbușit în Egipt.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Victimele erau turiști străini, printre care doi britanici, nouă chinezi, patru japonezi și doi francezi. Două persoane nu au fost încă identificate. Balonul cu aer cald s-a prăbușit în apropierea orșului Luxor.

Balonul se afla la înălțimea de 300 de metri când a luat foc și a explodat, prăbușindu-se peste niște câmpuri aflate la vest de Luxor, potrivit BBC.

Balon prăbușit în Egipt

Două persoane, printre care și pilotul, ar fi supraviețuit impactului. „La bord se aflau 21 de persoane. A avut loc o explozie și 19 persoane au murit. Pilotul și un turist au supraviețuit”, a declarat pentru agenția de știri Reuters Ahmed Aboud, un reprezentant al firmei care oferă servicii de transport cu baloane cu aer cald.

Cursele cu balonul sunt foarte răspândite în rândul turiștilor care vizitează Egiptul și reprezintă una dintre principalele modalități prin care aceștia văd obiective precum templul Karnak sau Valea Regilor.

Nu este primul accident de acest gen din Egipt. În 2009, 16 turiști au fost răniți când un balon a lovit un stâlp de înaltă tensiune, iar în 2008, șapte turiști au fost răniți într-un accident similar.