20 de filme care îți vor distruge credința în oameni!

Apropo.ro / 19.06.2013, 10:00
Dacă te simți în stare și ai o bună dispoziție, ar trebui să te uiți clar, la oricare dintre aceste filme. Este o listă cu 20 de filme care, cu siguranță, te vor lăsa cu gura căscată și la finalul lor vei avea nevoie de un duș rece!

1. Salo, or the 120 Days of Sodom

film

Dacă nu ai văzut filmul sau nu ai citit cartea lui Marquis de Sade, este vorba de patru libertini care elaborează un regulament pervers, pe care trebuie să-l și respecte. Ei selecționează opt reprezentanți, femei și bărbați care vor deveni victimele practicilor lor degradante. Se închid cu toții într-o vilă unde stau 120 de zile, respectând regulile codului lor terifiant. La scurt timp după terminarea filmului, lucrat în maniera unui documentar cine-verite, Pier Paolo Pasolini a fost asasinat.

2. Dancer în the Dark

film

Noi credem că muzicalurile țin de divertisment,dar nu este cazul și în acest film care are cel mai sumbru muzical pe care l-ai îndurat vreodată.Dacă finalul filmului nu-ți lasă un sentiment neplăcut înseamnă că s-ar putea să fi mort pe dinăuntru. Selma(o emigranta de orginie cehă) are un secret dramatic: își pierde vederea, iar fiul ei, Gene, va cunoaște aceeași soartă dacă ea nu reușește să strângă suficienți bani pentru a-i plăți o operație. Când un vecin o acuza că i-a furat economiile, dramă vieții sale se amplifică, ajungând la o apoteoză tragică.

3. Funny Games

film

Acest thriller psihologic a fost refăcut de către directorul Michael Haneke pentru că originalul filmului este extreme de dur și nu poate fi vizionat. Retrași în weekend la locuința de vacanță, Ann, George și fiul lor, Georgie, sunt abordați de doi tineri prezentabili despre care nu au idee că sunt niște psihopați înfiorători. Sechestrați la scurt timp în propria locuința, cei trei vor fi obligați să practice tot felul de „jocuri” sadice spre amuzamentul bolnav al tinerilor.

4. A Serbian Film

film

Filmul a fost considerat cel mai depravat din toate timpurile, pentru că este foarte înfricoșător. Ar fi de ajuns să-i citești descrierea pe Wikipedia că să-ți lase un gust amar pentru câteva zile bune. Un fost star de filme pentru adulți acceptăƒ o slujbăƒ în domeniu ca să își ajute familia fărăƒ să-și da seamă căƒ regizorul are intenții criminale.

5. Requiem for a Dream

film

Drogul… Atacă mintea, atacă trupul, atacă sufletul. După ce le-a ispitit, făcându-le să se simtă invincibile pentru o clipă, drogul își cere dreptul de călău, distrugându-și victimele. Scenele finale ale filmului sunt atât de întunecate încât o să ai nevoie de un duș fierbinte pentru a-ți reveni.

6. Cannibal Holocaust

film

Un film de groază, halucinant, care a fost interzis în 33 de țări. Sadismul, brutalitatea în starea pură sunt la ele acasă. Intervenția brutală a omului modern în modificarea habitatului natural al omului primitiv poate duce la urmări dezastruoase. Un film pe care să-l vezi o singură dată (dacă ai puterea să-l vezi până la capăt ) și să-l uiți cât mai repede.Totuși un învățământ se poate trage: cu cât omul este mai evoluat.

7. The Woman

film

Filmul prezintă povestea unei femei care a crescut și a trăit în sălbăticie, drept urmare această nu poate să articuleze cuvinte, doar niște mârâieli tipice animalelor sălbatice, precum și faptul că această vânează și se hrănește asemenea animalelor de pradă. Ea este descoperită întâmplător de un bărbat, acesta este un psihopat, care își terorizează femeile din familia să, însă în societate se comportă normal, pe care le consideră obiecte.

8. Oldboy

film

Filmul urmărește povestea lui Oh Dae-su, care este blocat într-o camerăƒ de hotel timp de 15 ani fărăƒ săƒ știe motivele răpitorului lui. Când este eliberat, Dae-su se trezește încăƒ prins într-o rețea de conspirație și violențăƒ. Filmul a câștigat în 2004 marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes și a primit laude din partea președintelui juriului, regizorul Quentin Tarantino.

9. Deliverance

film

Ca un veritabil film al anilor 70, și acesta reușește să pondereze prin transpunerea cinematografică dezlănțuirile violențe și definiția bărbăției, idei tot mai presante în acea perioadă de escaladare a a violențelor și a discriminărilor sexuale.

Realismul acțiunilor și jocul actoricesc a fost foarte apreciat de critici, filmul fiind nominalizat la trei premii Oscar, inclusiv Cel mai Bun film, Cea mai Bună Regie, și Cel mai bun Scenariu adaptat.

10. The Human Centipede 2: Full Sequence

film

Filmul este o continuare a primei părți din 2010. Acesta a fost inițial interzis în Marea Britanie de către BBFC din cauza conținutului sau revoltător.  Până la urmă a fost acordat un certificat de 18 ore după care s-au făcut 30 de bucăți.

11. Irreversible

film

Roger Ebert a scris despre acest film că este unul foarte violent și crud încât oamenii nici nu se pot uita la el. Conține 13 scene prezentate în ordine cronologică. Timpul distruge totul. Săgeată arată o singură direcție, de la naștere pînă la moarte. 

Fiecare secundă aduce cu ea o multitudine de bifurcații. Fiecare este ireversibilă. Noi nu sîntem predestinați, dar destinul se scrie singur. Contribuția noastră este derizorie. De-abia dacă are de-a face cu supraviețuirea noastră individuală. Iar moartea este inevitabilă.

12. The Little Girl Who Lives Down the Lane

film

În pelicula regizorului Nicholas Gessner, actriță Jodie Foster, câștigătoare a douăƒ premii Oscar pentru rolurile din „€œThe Silence of the Lambs” (1991) și „€œThe Accused” (1988), interpreteazăƒ rolul unei adolescente care ascunde un secret teribil. Pelicula „Fetița din capătul străzii” a obținut douăƒ nominalizari și trei premii (cel mai bun actor€“ Martin Sheen; cea mai bunăƒ actrităƒ Jodie Foster și cel mai bun film horror) la ceremonia Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films.

13. House of Sand and Fog

film

Povestea se referăƒ la lupta dintre un adolescent și o familie iranianăƒ care au primit dreptul de proprietate asupra unei case în California de Nord, care în cele din urmăƒ duce la distrugerea a patru vieți. Filmul a fost nominalizat la trei premii Oscar, cel mai bun actor (Ben Kingsley), cea mai bunăƒ actrităƒ (Shohreh Aghdashloo).

14 . I Spit on Your Grave

film

Filmul prezintăƒ povestea terifiantăƒ a unei fete de oraș, interpretatăƒ de Sarah Butler, care închiriazăƒ o casăƒ izolatăƒ undeva la țarăƒ pentru a scrie un nou roman. Numai căƒ totul se schimbăƒ atunci când este atacatăƒ și răpităƒ. Criticii au condamnat filmul pentru violentă să grafică și reprezentări lungi de viol în grup. În 2010, filmul a fost în top 10 cele mai violențe filme.

15. Gummo

film

Calificat de criticii de film ca fiind o gulmă suprarealistă sau un poem visual, Gummo este filmul de debut al unuia dintre cei mai îndrăzneți regizori tineri din această epocă a cinematografiei, numit de colegii de breaslă „băiatul rău”. Scene ca uciderea animalelor, sex cu minore, bătăi, accidente, eutanasie și violențe de limbaj sunt combinate cu o poveste urbană cu personaje ciudate, obsedate de supraviețuire.

16. I Saw the Devil

film

Coreea Rating Board Media l-a forțat pe directorul filmului, Kim, săƒ refacă filmul de la zero din cauza conținutului foarte violent. În caz contrar, filmul ar fi primit o restricție pentru a preveni orice fel de lansare în cinematografe.

17. The Mist

film

Filmul este un horror foarte bine realizat adaptat după celebrul roman al lui Stephen King. Are o intrigă interesantă și ilustrează modul de gândire al oamenilor speriați, refugiându-se într-o religie fanatică.

18. The Killing Fields

film

The Killing Fields este povestea unei prietenii unice, desfășurate pe fundalul unuia dintre cele mai îngrozitoare evenimente din istoria recentă,  masacrarea cambogienilor de către regimul Khmer Rouge, în prima jumătate din al șaptelea deceniu.

19. Hostel: Part II

film

Filmul a fost lansat pe 8 iunie 2007, în America. Ca și predecesorul său, acțiunea se petrece în Slovacia unde oamenii bogați plătesc pentru a tortura și ucide persoanele răpite. Filmul a avut rezultate slabe la box-office în valoare de doar 17 milioane de dolari pânăƒ la sfârșitul anului când a rulat în sălile de teatru. Originalul a făƒcut 19 milioane de dolari doar intr-un singur week-end.

20. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father

film

Filmul a fost descris ca fiind unul dintre cele mai triste documentare făcute vreodată. În documentar este vorba de un preot catolic care a fost mutat la diferite parohii din SUA în timpul anilor 1970 pentru a acoperi violurile a zeci de copii.

 

Text: Alexandru Brătianu