20 de miliarde de euro așteaptă de 6 ani să fie revendicați de proprietar!

Apropo.ro / 30.09.2013, 12:00
20 de miliarde de euro așteaptă de 6 ani să fie revendicați de proprietar!
Un tabloid rus susține că aeroportul Sheremetyevo din Moscova ascunde un secret bizar: în custodia aeroportului s-ar afla, din 2007, 20 de miliarde de euro pe care proprietarul nu s-a "obosit" să vină să-i ridice.

Moskovsky Komsomolets relatează că un om pe nume Farzin Koroorian Motlagh a trimis banii din Frankfurt, însă nu a venit până acum să îi colecteze.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Situația este neobișnuită pentru că banii au rămas în custodia aeroportului, suma neputând fi revendicată de către autoritățile rusești, nici înmânată altei persoane decât lui Motlagh, potrivit legislației.

Banii sunt depozitați în 200 de paleți a câte 100 de milioane de euro, fiecare cântărind în jur de o tonă

Misterul provenienței banilor este legat de identitatea lui Motlagh. Un pașaport scanat publicat de MK arată că Farzin Koroorian Motlagh este cetățean iranian. El ar fi angajat al Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite. Pe pagina personală de Facebook scrie că iranianul locuiește în Teheran. Un articol al unui site de știri iranian menționează numele lui Motlagh în legătură cu o fraudă de milioane de euro în Emiratele Arabe Unite iar tabloidul rus sugerează că banii ar putea proveni din averea ascunsă a lui Saddam Hussein.

Un ofițer de relații cu presa al aeroportului a declarat pentru agenția de presă Ria Novosti că povestea este „o aiureală”. Totuși, 20 de miliarde de euro este o sumă foarte mare, comparabilă cu PIB-ul unor țări precum Estonia, Cipru, Afganistan sau Nepal sau aproape cât fondurile europene structurale și de coeziune alocate României pentru perioada 2007-2013.