20 de moduri de a-i face pe oameni fericiți

De: Mihaela Enache / 03.01.2014, 11:00
20 de moduri de a-i face pe oameni fericiți
În viața ocupată pe care o ducem de obicei, uneori uităm să trăim! Avem tendința să mergem înainte ca mașinile și viața noastră devine o rutină plictisitoare de activități. Am uitat să fim fericiți și nici măcar nu ne mai pasă să îi facem pe oamenii din jurul nostru fericiți. Pentru a-i ajuta pe oameni să fie fericiți, am făcut o listă cu 20 de lucruri pe care le poți face. Încearcă-le și bucură-te!

1. Zâmbește la oameni. Acest lucru cu siguranță le va lumina zilele. Schimbă saluturi de politețe, cum ar fi să le urezi „O zi bună” chiar și cu străinii.

2. Complimentele și aprecierile îi fac pe oameni fericiți. Doar două cuvinte: „bine făcut” și o bătaie călduroasă pe umăr poate complet ridica moralul cuiva.

3. Ajută oamenii! Asta îi va face pe oameni fericiți și pe tine și mai fericit. Fă-te util și ajută un copil sau un bătrân să traverseze stradă sau să-și care bagajele.

4. Încurajează-i pe alții în ceea ce fac. Prietenul tău vrea să deschidă un mic butic? Încurajează-l! Dă-i speranțe și ajută-l să-ți urmeze visele.

5. Ce-ai zice să îmbrățișezi pe cineva doar pentru că poți? Asta cu siguranță îi va face pe oameni fericiți!

6. Pentru a-i face pe oameni fericiți, împărtășește cu ei ceva ce îi va face să râdă. Ar putea fi o glumă proastă sau un incident amuzant.

7. Alternativ, poți să le trimiți un mail cu ceva ce știi că le va place. O felicitare electronică amuzantă, o poezie sau orice îi poate face să zâmbească!

8. Petrece timp cu oamenii pe care vrei să îi faci fericiți. Ia-ți ceva timp liber din programul tău ocupat și fă-le o vizită sau invită-i la tine acasă.

9. Fă lucruri distractive cu ei. Fie că e vorba de pescuit, scufundări sau caiac, invită-i să facă aceste lucruri cu tine și asigură-te că participi cu entuziasm.

10. Acordă-le atenția ta. Renunță la tot ce faci și ascultă-i atunci când îți vorbesc. Acesta este un mod sigur de a-i face pe oameni fericiți.

11. Vorbește cu ei și fă-i să se simtă importanți. Împărtășește-ți gândurile,opiniile și sentimentele cu ei.

12. Fă-le cadou ceva special! Ar putea fi ceva la fel de simplu ca o carte sau un bilet la film. Află ce le place și oferă-le acel ceva.

13. Ajută-i să ia o pauză de la rutina de zi cu zi. Scoate-i afară și petrece toată ziua cu ei, departe de agitația de zi cu zi.

14. Trimiterea de mesaje și note de mulțumire cu siguranță îi poate face pe oameni fericiți. Încearcă.

15. Sună-i sau fă-le o vizită surpriză. Doar pentru a-i întreba ce mai fac și pentru a le dori mult noroc!

16. Fă-i să se simtă bine în privința lor. Spune-le despre părțile lor pozitive și despre calitățile lor și apreciază tot ce au mai bun. Cu siguranța asta îi va face fericiți!

17. Să ierți pe cineva pentru răul făcut e încă un lucru care îi face pe oameni fericiți. Deci, atunci când cineva își cere iertare pentru că te-a rănit, fii o persoană mai mare și iartă!

18. Observă cele mai mici detalii legate de ceilalți! Fie că e vorba de o nouă coafură sau o haină nouă, dacă vezi o schimbare la ei, atunci vorbește despre asta. Acest lucru îi va face să se simtă importanți și fericiți!

19. Acceptă oamenii pentru ceea ce sunt. Nu îi critica și nu încerca să îi schimbi. Amintește-ți, nimeni nu e perfect!

20. Fii tu însuți o persoană veselă și fericită. O modalitate de a-i face pe oameni fericiți este să fii tu însuți fericit și să emiți vibrații pozitive!