20 de povești mai puțin cunoscute despre câini

De: Marian Andrei / 06.05.2014, 11:00
De-a lungul existenței, oamenii au avut în permanență alături o ființă atât de atașată de ei încât a primit denumirea de "cel mai bun prieten al omului". Cât de multe cunoști despre câini în afară de faptul că latră, le plac oasele iar uneori mușcă?

Iată în continuare 20 de povești extraordinare cu și despre câini, pe care noi credem că trebuie să le cunoști.

1. Câinii maidanezi din Rusia s-au obișnuit să folosească metroul pentru a ajunge în zone mai populate, unde găsesc mai ușor mâncare.

2. Spre deosebire de oameni și alte animale, cum ar fi primatele, câinilor nu le plac „îmbrățișările”. Punerea unui membru pe un alt animal este considerat un semn de dominare.

3. Doi câini fără stăpân au salvat viețile a 50 de militari americani în Afganistan. Un grup de pe Facebook a strâns din donații 21.000 de dolari pentru a îi aduce în Statele Unite și a-i reuni cu soldații salvați de ei.

4. Piesa „A day in the Life” a celor de la Beatles are o notă de frecvență extrem de înaltă. A fost înregistrată de Paul McCartney pentru „bucuria” ciobănescului său.

5) Acest câine, Nesbit, a fost primul care a călătorit peste 1 milion de mile cu avionul, compania Delta Airlines oferindu-i un card de fidelitate și o plachetă omagială.

6) Unul dintre cei 50 de câini de luptă confiscați de autorități de la Michael Wicks, Leo, a devenit, cîine de terapie pentru copiii bolnavi de cancer în fază terminală, fiind numit „Dr. Leo„.

7) Câinii de serviciu sunt instruiți pentru a ști „programul”. Atunci când au zgardă, știu că trebuie să fie la datorie, însă atunci când aceasta este scoasă, devin jucăuși și energici.

8) Tiger Woods era bâlbâit când era mic. Pentru a scăpa de acest defect vorbea cu câinele lui până adormea.

9) Câinii însoțitori ai persoanelor nevăzătoare sunt antrenați să-și facă nevoile la comandă, pentru ca stăpânul să poată face curat în urma lor. Mai mult, masculii pot face „treabă mică” fără a ridica piciorul.

10) În China antică, ultima linie de apărare a împăratului era un câine pechinez ascuns în… mânecă.

11) Atunci când Lordul Byron a fost informat că nu îi este permis să aducă cu el câinele la Cambridge Trinity College, s-a răzbunat ducându-se cu un urs.

12) La un moment dat, în anul 1860, doi câini vagabonzi, foarte buni prieteni, au devenit vedete locale ale orașului San Francisco. Dată fiind mediatizarea lor în presă, au primit de la autorități imunitate în fața hingherilor.

13) În Noua Zeelandă există o clădire în formă de câine.

14) Chiar dacă și-a pierdut toate cele patru picioare în urma unui îngheț, Naki”o se poate misca aproape normal după ce i-au fost implantate patru proteze.

15) Umezeala trufei (nasului) câinelui este esențială pentru detectarea direcției din care provine un miros.

16) Hienele nu sunt câini. Rasa lor este mai apropiată de cea a pisicilor.

17) Zgarda cu țepi a fost inventată de grecii antici și avea rolul de a proteja gâtul câinilor de atacul lupilor.

18) Baks, un boxer orb, are un prieten de nădejdie. Buttons, o gâscă de patru ani stă în per,anență cu el și în ghidează pe unde să meargă, fie stând lipită de gâtul său, fie „claxonând”.

19) Frito Feet este umele fenomenului prin care o bacterie aflată pe labele câinelui ajunge să miroasă ca floricelele de porumb. acest fenomen se produce atunci când câinele transpiră umezeala dintre pernuțele picioarelor ia contact cu bacteria rezultând mirosul de floricele.

20) Câinele bea apă formând din dosul limbii un fel de lingură.