20 de vinuri albe pe care ar trebui să le știi

De: Mihaela Enache / 11.09.2013, 13:30
20 de vinuri albe pe care ar trebui să le știi
Vinurile albe sunt larg folosite ca aperitive, deoarece stimulează pofta de mâncare atunci când sunt consumate înainte de masă. Acestea sunt considerate și acompaniament la carnea albă sau pește. Vinurile albe sunt produse din soiuri albe de struguri, cum ar fi Chardonnay, Sémillon, Sauvignon Blanc, Riesling etc.

Vinurile albe sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-oxidant și proprietățile cardio-vasculare. Iată o listă cu 20 de vinuri albe pe care ar trebui să le știi.

1. Pillitteri Gewürztraminer Riesling Fusion 2006

Acest vin alb vine încătcat cu o aromă și un buchet floral. Are gust de piersici, grapefruit și ananas. La fel ca cele mai multe vinuri albe, are gust de citrice.

VREI UN VIN BUN?

2. Barefoot Moscato

Acest vin are o concentrație alcoolică de 8,5%. Este unul dintre cele mai bune vinuri albe. Are gust ca de honeydew (varietate de pepene galben) și are și un buchet de citrice. Are o aromă florală și de lămâie.

3. Pelee Island Gewürztraminer 2009

Acesta este un vin dulce. Are gust de miere, pere și fructe dulci. Aroma lui este de honeydew și pere. Cu toată această dulceață, vinul ascunde un procent de alcool de 12,5%.

4. Forrest Estate Riesling 2007

Acest vin este complet încărcat cu fructe tropicale, cum ar fi ananasul. De asemenea, este alcătuit dintr-un finisaj cu aromă florală și de miere. Are gust de flori albe și ananas. Aroma lui este de flori, miere și ghimbir.

5. Astica Sauvignon Blanc Sémillon 2011

Acesta se simte răcoros, fructat și revigorant în gură. Este un vin cu o aromă curată de citrice mixte. Aciditatea lui provine din Sauvignon Blanc, echilibrat de plinătatea Sémillon.

6. Naked Grape White Zinfandel Pinot Grigio

Acesta este un vin foarte potrivit pentru vară. Este făcut din Pinot Grigio. Se folosește ca aperitiv și este și cel mai bun vin refrigerat pentru ziua unei fete sau o noapte împreună.

7. Strewn Semi-Dry Riesling 2006

Acest vin este răcoros, acid și plin de arome. Are gust de grapefruit, ananas și lămâie. Are o aromă plăcută de flori, ananas și fructe tropicale.

8. KWV Chenin Blanc

Acest vin este plăcut, ușor de băut și răcoros pentru o zi fierbinte de vară. Merge foarte bine cu diverse alimente. Are un echilibru perfect de flori și fructe în el. Un vin cu gust de pepene galben, măr verde și pere.

9. Oyster Bay Chardonnay 2005

Acest Chardonnay anume este mult mai ușor decât alte vinuri Chardonnay, deoarece este parțial fermentat în butoaie. Este mai mult fructat și răcoros, dar nu untos ca alte Chardonnay-uri.

10. Ogio Pinot Grigio 2009

Acest vin se simte destul de bine pe palatul gurii. Este și mai bun când este refrigerat, deoarece acest lucru îi îmbunătățește aciditatea și îl face și mai revigorant. Aromele sale dominante sunt de lămâie și citrice.

11. Gray Fox Chardonnay 2007

Acesta este un vin vechi și, spre deosebire de alte vinuri Chardonnay cu gust puternic de stejar, untoase și condimentate, acesta este mult mai ușor.

12. Hillebrand Trius Riesling Dry 2006

Acesta este din nou un vin vechi, fermentat la 14 grade C. El este învechit într-un rezervor de oțel inoxidabil pentru a produce un gust foarte clar, cu aromă de citrice. Are gust de mere verzi și lime.

13. Domaine Louis Moreau Chablis 2006

Acesta este un alt vin vechi de renume. Vinurile Chablis sunt recunoscute pentru puritatea și gustul lor. De asemenea, acest Chablis este foarte clar și plin de gust de grapefruit și lămâie. Acesta nu a fost niciodată ținut în butoaie de stejar.

14. Inniskillin Late Harvest Riesling 2006

Acest vin la modă, târziu recoltat este un vin dulce. Numele său ne spune că este un vin dulce. Are aromă de miere. De asemenea, putem identifica un finisaj floral și fructat.

15. Domaine des Salices Viognier 2006

Acest vin este răcoros și clar. Vinul Viognier variază de la tropical la floral și uscat. Are o aromă bogată de flori de portocal, mere verzi și citrice.

16. Chateau des Charmes Aligote 2006

Acest vin este uscat și are un corp mediu. Are arome de mere și flori. Datorită clarității și acidității sale, este un bun aperitiv.

17. Vina Carmen Chardonnay 2006

Acest vin este o băutură foarte răcoritoare. Are o grozavă aciditate ușoară, care lasă un gust de citrice. În fiecare sticlă din acest Chardonnay vei găsi echilibrul complet și claritate.

18. Morgenhof Estate Sauvignon Blanc 2007

Acest vin are o nevoie specială înainte de servire. NU îl servi rece; scoate-l din frigider cu 10-15 minute înainte de servire. Este un foarte echilibrat Sauvignon Blanc. Are o aromă îmbogățită de coacăze și citrice. Are gust de portocale și grapefruit.

19. Mezzacorona Pinot Grigio Trentino Riserva 2005

Acest vin are o calitate deosebită și gustul este pe măsura mirosului. Are o aromă și un gust grozave de minerale, stejar subtil și lămâie.

20. Torred Varano Taburno Falanghina 2009

Acest vin este unul corpolent și bine structurat. Este făcut din struguri Falanghina. Are un gust grozav de mere și pepeni. Este, de asemenea, îmbogățit cu minerale și aromă de pere.