200 de mașini furate din Germania, conduse de elita din Tadjikistan

De: Marian Andrei / 20.12.2013, 15:00
200 de mașini furate din Germania, conduse de elita din Tadjikistan
Presa germană afirmă, citând oficiali, că aproximativ 200 de mașini furate din Germania au ajuns în Tadjikistan, în proprietatea rudelor, prietenilor și partenerilor de afaceri ai președintelui acestei republici ruse, Emomali Rakhmon

Cele 200 de mașini, între care 93 de BMW-uri, au fost localizate cu ajutorul sistemului GPS incorporat de către compania Westwind, specializată în depistarea mașinilor furate.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Acest caz a creat fricțiuni între Germania și Tadjikistan, după cum relatează ziarul de largă circulație Bild.

Ministrul german de Externe nu a confirmat informația că l-ar fi convocat pe ambasadorul tadjic pentru clarificarea situației, însă un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că „au existat convorbiri cu partea tadjika pentru cooperarea în lupta împotriva crimei organizate”.

La rândul său, ambasadorul Tadjikistanului a negat acuzația că mașinile furate ar fi ajuns în anturajul președintelui, catalogând-o ca „nefondată” și afirmând că aceasta „aduce prejudicii reputației republicii și șefului statului”.

El a mai spus că deși mașinile importate au trecut pe teritoriul mai multor state și și-au schimbat de mai multe ori proprietarii, acestea sunt riguros verificate de vameșii tadjici.