20.000 de români își fac vacanța, anual, pe Coasta de Azur

De: Marian Andrei / 26.02.2013, 18:40
20.000 de români își fac vacanța, anual, pe Coasta de Azur
Aceștia sunt însă, doar cei care sunt cazați în hoteluri, instituția franceză care se ocupă cu promovarea turismului pe Coasta de Azur estimând că alți 6.000 merg la rude sau cunoscuți iar 2.500 ajung acolo în interes de afaceri.

Comité Regional du Tourisme (CRT) Riviera Côte d’Azur, instituția de stat care se ocupă cu promovarea turismului pe Coasta de Azur, arată că cei 20.000 de romani care se cazează anual în hotelurile din zonă cheltuiesc doar pentru cazare (în medie câte trei nopți) și masă peste 4,5 milioane de euro (aproximativ 75 de euro pe zi de persoană).

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

„Când calculăm costul unui sejur pe Coasta de Azur nu putem include și biletul de avion, care diferă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi distanță, companie etc. Avem însă o estimare a costurilor unui sejur ținând cont de cazare și sumele cheltuite pe mese. Un român cheltuiește aici 75 de euro pe zi„, a declarat Eric Doré, directorul general al CRT Riviera Côte d’Azur.

În afara celor 20.000 de turiști, pe Coasta de Azur mai vin în jur de 6.000 de români în vizite la cei 1.000 de rezidenți, care nu plătesc cazare și pentru care este greu de cuantificat cheltuielile. Durata medie a sejurului acestora este cinci nopți. În plus, aproximativ 2.500 de români ajung și ei în fiecare an în zonă pentru afaceri.

Dintre românii care ajung pe Coasta de Azur, 40% merg la shopping, 50% vizitează un muzeu sau un monument și aproape jumătate merg la plajă. În plus, 7% merg la cele 17 cazinouri din zonă.