2001, an profitabil pentru Volkswagen

Apropo.ro / 21.02.2002, 10:24
2001, an profitabil pentru Volkswagen
Volkswagen a anunțat o creștere de 18,6% a profitului înregistrat în anul 2001, în conformitate cu estimarile anterioare, dar a precizat ca același indicator a scazut puternic în trimestrul al patrulea în raport cu perioada iulie-septembrie a anului trecut Profitul brut al

Volkswagen a anunțat o creștere de 18,6% a profitului înregistrat în anul 2001, în conformitate cu estimarile anterioare, dar a precizat ca același indicator a scazut puternic în trimestrul al patrulea în raport cu perioada iulie-septembrie a anului trecut

Profitul brut al celui mai mare constructor de autovehicule de pe piața europeana s-a cifrat, anul trecut, la 4,4 miliarde de euro (3,83 miliarde de dolari), în timp ce vînzarile sale au crescut de la 83,1 miliarde de euro la 88,5 miliarde de euro.

„Rezultatele par încurajatoare”, a apreciat Adam Collins, analist la Schroder Salomon Smith Barney, aratînd ca profitul net al companiei germane s-a situat la limita superioara a intervalului estimat.

Chiar daca nu a furnizat rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea, din raportul pentru întregul an riese ca în ultimele trei luni ale anului Volkswagen a realizat un profit brut de 688 milioane de euro, în scadere cu 50% fața de trimestrul al treilea.

Aceasta situație are la baza deteriorarea pieței europene și a celei americane, precum și criza fnanciara din Argentina. De asemenea, performanțele Volkswagen au fost afectate de o greva de doua saptamîni organizata de angajații de la una dintre cele mai importante uzine ale companiei, din Brazilia.

În plus, profitul brut al constructorului de autovehicule include o serie de costuri legate de constituirea de provizioane, masura solicitata de noile reglementari ale Uniunii Europene privind scoaterea din circuit a automobilelor din generații mai vechi.

Sursa:www.mediafax.ro

Tags: