2008, anul disponibilizarilor masive

Apropo.ro / 20.05.2008, 10:05
2008, anul disponibilizarilor masive
Companiile private care activeaza pe piata autohtona au in plan disponibilizarea a aproape 9.000 de angajati in acest an.

Companiile private care activeaza pe piata autohtona au in plan disponibilizarea a aproape 9.000 de angajati in acest an. Motivele principale sunt fie problemele financiare care au condus la inchiderea unor unitati industriale, fie relocarea activitatii de productie sau procesul de restructurare si reducerea costurilor cu salariile.

Cele mai drastice taieri de personal au loc la cel mai mare operator de telefonie fixa din tara, Romtelecom, companie controlata de grecii de la OTE, si la liderul de pe piata bancara romaneasca, BCR, controlat de austriecii de la Erste Bank. La Romtelecom vor fi disponibilizati intre 2.000 si 2.500 de salariati, adica aproape 20% din numarul total al personalului, ca urmare a unui program de restructurare initiat de companie acum cativa ani si care are drept efect reducerea costurilor si implicit obtinerea de rezultate financiare superioare.

Citeste despre "anul restructurarilor" in Gandul