2009, anul inovatiei si al marilor descoperiri

Apropo.ro / 29.12.2008, 16:21
2009, anul inovatiei si al marilor descoperiri
2009 este Anul creativitatii si inovatiei in Europa, un an in care vom aniversa multe evenimente importante.

2009 va fi un an bogat in aniversari ale unor evenimente importante, care au ramas in istorie prin meritul lor de a fi schimbat omenirea.

Pe 28 martie 2008, Comisia Europeana a adoptat propunerea de declarare a anului 2009 ca fiind "Anul Creativitatii si Inovatiei in Europa".

Anul European al creativitatii si inovatiei este o propunere menita sa acopere domenii precum educatie, cultura, media, cercetare, antreprenoriat, dezvoltare rurala etc.

2009 este si "Anul Charles Darwin". Savantul britanic a lasat mostenire omenirii un nou substantiv comun – darwinismul – cu ajutorul caruia stiintele naturale au fost redefinite, teoria evolutiei, alaturi de genetica, devenind bazele conceptelor biologiei moderne.

Acum 150 de ani, cartea “Originea speciilor” schimba radical modul in care oamenii privesc si inteleg istoria vietii pe Pamant.

In lucrarea sa cea mai importanta, Darwin vorbea despre lupta pentru supravietuire in care cei mai slabi dispar.

Anul 2009 va fi de asemenea "Anul International al Astronomiei", pentru ca vom celebra 400 de ani de la primele observatii astronomice facute de Galileo Galilei, cu ajutorul lunetei.

Desi Galilei nu este inventatorul telescopului, este primul savant care indreapta telescopul spre cer. Iar descoperirile anuntate de Mesagerul stelar arunca in aer tot ce se stia pana atunci.

2009 a fost declarat de United Nations General Assembly "Anul Fibrelor Naturale". Scopul acestui demers consta in incurajarea utilizarii fibrelor naturale, pentru a integra mai bine conceptul "ECO" in societate.

Pe 20 ianuarie 2009, Barack Obama va fi numit oficial cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite.

Pe 22 iulie 2009 vom putea vedea cea mai lunga eclipsa totala de soare a secolului 21, care va dura per ansamblu 6 minute si 39 de secunde.

In luna noiembrie 2009 vor avea loc alegerile prezidentiale in Romania.

Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele importante ale anului 2009. Pentru a vedea o lista completa, acceseaza acest LINK.

Surse:

hotnews.ro

business-edu.ro

wikipedia.org

Cum crezi ca va fi anul 2009 pentru tine?