21 remedii naturale pentru durerile de dinți

De: Carmen Ulian / 20.01.2015, 11:00
Durerile de dinți sunt îngrozitoare, dar și mai înfiorător este să nu găsești nicio pastilă prin casă. Iată cum te pot ajuta alimentele din cămara ta.

Pătrunjelul, cuișoarele, usturoiul sunt doar câteva dintre medicamentele naturale care te pot ajuta atunci când durerea de dinți nu-ți dă pace.

1. Pătrunjelul

Zdrobește frunzele de pătrunjel proaspăt, poți folosi și rădăcina, până devine pastă, adaugi puțină sare, iar din acest amestec aplici pe dintele dureros. La fel de bine poți folosi compresa pusă la ureche, pe partea care te deranjează.

patrunjel

2. Coada șoricelului

Compresa cu ceai de coada șoricelului pusă pe partea care te doare va ameliora simptomele. La fel de bine funcționează și compresele cu ceai de mușețel, sunătoare sau tătăneasă. Vă puteți clăti și gura cu aceste ceaiuri.

3. Cuișoarele

Bogate în eugenol, substanță care combate infecțiile bacteriene, cuișoarele diminuează durerile dentare. Ține un cuișor pe dintele care te doare. Va acționa ca anestezic. Mai poți folosi și ulei esențial de cuișoare – aplici pe dintele afectat, fără să înghiți. Uleiul de ghimbir nu este recomandat gravidelor. Folosit timp îndelungat poate deveni toxic pentru organism.

4. Ghimbirul

Reduce durerile dentare. Ghimbirul este un analgezic activ. Poți folosi pudră de ghimbir amestecată cu apă. Pasta o aplici pe locul dureros. Mai poți mesteca și bucăți mici de ghimbir.

ghimbir

5. Coaja de stejar

Ceaiul din coajă de stejar întărește dinții sensibili. Pentru dureri și curățarea gurii se clătește gura cu ceai.

6. Sarea

Vă clătiți gura cu un amestec preparat din o linguriță de sare la un pahar cu apă caldă, la care mai adăugați și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

7. Ardeiul iute

Capsaicina din ardeiul iute combate durerile dentare, este analgezică, antiinflamatoare și anestezică.

8. Boia de ardei iute

Boiaua de ardei iute se amestecă cu apă până devine o pastă. Aceasta se aplică local, pe dintele care te doare.

boia de ardei iute

9. Semințele de susan

Semințele de susan sunt antiinflamatoare și anestezice. 100 de grame de semințe de susan crude se pun pe foc cu 200 ml apă. Când apa a scăzut la jumătate, preparatul este gata. Se aplică pe locul dureros.

10. Castravetele

Tăiați câteva felii de castravete și aplicați-le pe dintele afectat. Repetați procedura de câte ori este nevoie.

11. Piper negru

Preparați un amestec format din piper negru și frunze de busuioc. Aplicați pasta pe dintele cariat.

12. Usturoi

Ca și în cazul cuișoarelor, ține în dinți un cățel de usturoi curățat. Este un bun anestezic. Mâncați apoi pătrunjel pentru a scăpa de gustul de usturoi.

usturoi

13. Argila

Argila este antiseptică și antiinflamatoare, astfel că va da rezultate în cazul durerilor de dinți. Formați o pastă din argilă și apă, apoi aplicați pe dinte. Cataplasma aplicată pe locul dureros, la exterior, are rezultate. Stați cu ea o oră, după care vă puteți clăti.

14. Alcoolul

Nu ai pastile în casă, dar ai alcool este bine și așa. Vă puteți clăti gura de câte ori este nevoie. Va acționa ca anestezic.

15. Oțetul de mere

Aplicați pe dinte un tampon de vată înmuiat în oțet.

16. Menta

Puteți mesteca sau ține în dinți frunze de mentă proaspătă.

menta

17. Uleiul de oregano

Amestecați câteva picături de ulei de oregano cu câteva picături de ulei de măsline, înmuiați puțină vată în acest amestec apoi aplicați pe dinte.

18. Cartofi cruzi

Aplicați pe dintele care vă doare o felie de cartof crud.

19. Ceapa

La fel ca în cazul cartofilor sau castraveților, pune ceapă crudă pe dinte.

ceapa

20. Gheața

Gheața va amorți zona dureroasă dacpă este aplicată acolo. Nu uitați să înveliți gheața într-un prospo înainte.

21. Bicarbonatul de sodiu

Vă puteți clăti gura cu apă și bicarbonat de sodiu sau puteți pune pe dinte un pansament sau vată înmuiate înainte în apă, apoi trecute prin bicarbonat. Și cu pasta de bicarbonat de sodiu cu apă funcționează.