22 sep 2005 – Seara Moldovenilor

Apropo.ro / 20.09.2005, 14:44
22 sep  2005 - Seara Moldovenilor
Pavel Stratan Pavel Stratan este, fara indoiala, revelatia anului 2004 pe piata muzicala romaneasca, atat in ceea ce priveste succesul la public (a stabilit recorduri de vanzari greu de egalat), cat si aprecierea din partea criticilor si a presei. Muzica pe care o compune nu o poate fi


Pavel Stratan

Pavel Stratan este, fara indoiala, revelatia anului 2004 pe piata muzicala romaneasca, atat in ceea ce priveste succesul la public (a stabilit recorduri de vanzari greu de egalat), cat si aprecierea din partea criticilor si a presei. Muzica pe care o compune nu o poate fi catalogata cu precizie. Este un amestec de stiluri si influente: stilul STRATAN.

De fapt aceasta este si noutatea pe care o aduce pe piata CD-ul lansat de el – „Amintiri din copilarie” – vol.1 si 2.

Zdob si Zdub

Formatia Zdob si Zdub a fost infiintata in 1994 in Republica Moldova, fiind formata din Roman Iagupov (solist vocal), Mihai Gancu (chitara-bas), Anatol Pugaci (toba), Victor Dandes (trombone, fluier), Valeriu Mazalu (trompeta), Vicosh Cosparmac (chitara).

De atunci si pana acum formatia a inregistrat succes dupa succes. A cantat in deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers de la Moscova, a fost invitata la Festivalul EuroSonic din Olanda, a cantat alaturi de staruri ale muzicii europene si americane, a obtinut numeroase premii, a reprezentat cu succes Moldova la concursul Eurovision 2005. Membrii trupei au fost decorati cu medaliile „Meritul Civic” pentru succese in creatie, la initiativa Presedintelui Republicii Moldova.

Anastasia Lazariuc

Artist Emerit al Republicii Moldova, absolventa a Institutului de Arta din Chisinau, Sectia Regie, Anastasia a putut sa vina pentru prima data in Romania, tara natala a parintilor ei, in august 1989. De atunci, a inceput o dragoste reciproca, ea indragind tara si tara indragind-o pe ea.

Debutul in muzica a avut loc in 1977 cu piesa lui Ion Aldea Teodorovici, „Seara albastra”, deschizatoare a unui sir lung de succese – turnee in Republica Moldova, Belgia, Polonia, Germania, Statele Unite, Canada, etc.

Cea mai mare realizare, ca femeie, o reprezinta cei doi copii ai sai: Ileana si Andrei.

Theodor Dance Show

Trupa a fost infiintata in 1997, incepand cu o formula de 4-6 balerini, in prezent avand in componenta peste 20 de membri.

In ultimii 4 ani au castigat tot ce se putea castiga la nivel national – Premiile Televiziunii, Premiile V.I.P., MOLDOSTAR, la diverse capegorii: Cel mai bun coregraf, Cel mai bun solist, Cea mai buna trupa, etc.

Prin stilul divers pe care-l abordeaza, trupa a reusit sa cucereasca publicul din Europa si Statele Unite ale Americii (de la jazz pana la hip-hop), spectacolul de pe Broadway fiind unul de referinta.

Edict

Infiintata in 2001, trupa imbina armonios stilul pop-rock cu elemente folclorice.

Este nelipsita din spectacolele din Republica Moldova si invitata de onoare la toate festivalurile internationale de gen. Trupa a promovat cu succes albumul „Unde esti”, atat in Republica Moldova, cat si peste hotare.

Millenium

Actuala formatie Millenium este la cea de a treia componenta. A fost infiintata in anul 1997. De atunci si pana in prezent, formatia Millenium devine laureata a multor concursuri nationale si internationale, castigand premii cum ar fi: Locul I la Concursul Cantecului Francez (Chisinau, 1997); Locul I la constelatia tinerelor talente (Minsk, 1998); Locul I la concursul „Slaveanskii Bazar” (Vitebsil, 1999).

Au sustinut concerte in Moldova si Romania, apreciate atat de tineret, cat si de persoanele de varsta a treia.

Repertoriul formatiei este foarte variat: doine, balade, colinde, impletite intr-un aranjament modern si cantate pe mai multe voci.

Ion Suruceanu

Debuteaza in 1968 cu formatia NOROC. Ion Suruceanu este artist al poporului din Republica Moldova.

Prieten foarte bun cu Dan Spataru, Ion Suruceanu a cantat piese din repertoriul lui si, pentru ca isi dorea mult sa cante in „stil romanesc”, la un moment dat, vocile celor doi erau confundate.

A sustinut turnee in tara, Europa, Statele Unite, Asia, iar prin muzica sa (pop) isi doreste sa ajunga la inima oricui.

Ansamblul de dansuri sportive „Codreanca”


In 1973, anul infiintarii, „Codreanca” numara 150 membri. In 1990, numarul lor a crescut la 600, iar in clipa de fata, cel mai mare Club de Dans Sportiv din lume are in componenta nu mai putin de 1200 de membri.

Au avut turnee pe toate continentele, obtinand in 1997, 2001, 2002, 2003 si 2004 titluri de Campioni Mondiali si Europeni.

Alexa

Alexa s-a nascut la 3 ianuarie 1988, debutand in muzica la varsta de 12 ani. A lansat deja doua albume: „Seara de vis” (2003) si „Un sarut” (2005).

A participat la diverse festivaluri in Spania, Franta, Belgia, Turcia, Germania, Canada, obtinand Premiul III la Festivalul „Perlele Berlinului” (Berlin) si Premiul II la Festivalul „Ultreneia Zvezda” (Moscova).

Tags: