23 de moduri în care poți convinge oamenii să facă ce vrei tu!

Apropo.ro / 15.05.2014, 12:30
Dacă vrei să ai succes în viață, trebuie să știi că micile detalii fac diferența, iar trucurile prezentate mai jos îți pot deschide multe uși.

Chiar dacă știi că folosești niște trucuri, fii convins că poți să păcălești fără probleme creierul. Iar aceste simple acțiuni îți pot aduce un succes nesperat, câteodată fiind nevoie doar de o schimbare a perspectivei de abordare pentru a da o nouă culoare situației.

1. Când întâlnești prima dată pe cineva, încearcă să-i privești culoarea ochilor și să zâmbești în același timp. Va dura o secundă sau două în plus, dar fii sigur că vei obține un răspuns pe măsură.

2. Fii atent la picioarele oamenilor. Dacă te apropii de doi oameni care sunt în mijlocul unei conversații, iar ei se întorc doar cu fața spre tine, nu cu tot corpul, înseamnă că nu vor să te implici în conversație. De asemenea, dacă ești implicat într-o discuție cu un coleg, iar el are doar fața îndreptată spre tine, nu tot corpul, înseamnă că își dorește ca respectiva conversație să se termine.

3. Fenomenul piciorului în prag. Oamenii sunt dispuși să facă ceva complicat pentru tine dacă îi rogi, mai întâi, să facă ceva mai simplu. Încrederea treptată îi face pe oameni să creadă că îi îndrăgești.

4. Soliciți colegilor să facă ceva complicat pentru tine și te vor refuza, iar apoi le soliciți să facă ceea ce chiar aveai nevoie, un lucru mult mai rezonabil, și ai mari șanse să fie de acord.

5. Dacă rogi pe cineva să-ți facă o favoare mică, la nivel cognitiv va considera că te îndrăgește, dacă face ce ai cerut.

6. Dacă întrebi pe cineva ceva și obții doar un răspuns parțial, așteaptă. Dacă faci liniște și menții un contact vizual, persoana respectivă va continua să-ți vorbească.

7. Mestecă gumă când ești pe punctul să întreprinzi o acțiune ce presupune un consum nervos mare, precum vorbitul în public sau bungee jumping. Se presupune că, dacă mănânci ceva în drum spre locația respectivă, creierul va începe să gândească în genul „nu aș fi mâncat dacă nu eram în pericol. Deci nu sunt în pericol”.

8. Evită aglomerarea de pe trotuar uitându-te intens peste umărul persoanei din fața ta sau printre capetele celorlalți, în cazul în care ești prins într-un grup. Privirea ta lungă le va da de înțeles direcția în care te deplasezi și îți vor face culoar tocmai pentru a te evita.

9. Dacă studiezi ceva nou, fă-o în paralel cu un prieten. Lasă-l să-ți pună întrebări și, dacă reușești să-l înveți și pe el, înseamnă că stăpânești fără probleme situația.

10. Oamenii țin minte nu ceea ce zici ci cum i-ai făcut să se simtă.

11. Înaintea unui interviu încurajează-te din punct de vedere psihologic. Poți folosi mesaje precum „îi știu pe oamenii aștia de o viață. Suntem vechi prieteni și ne amintim de vremurile bune. Abia aștept să-i revăd”. Previzualizează experiența, modul în care dai mâna cu ei, contactele vizuale și conversația. Trebuie să ai o atitudine deschisă. Stai cu spatele drept, cu picioarele ușor desfăcute, cu palmele pe ele și nu uita să zâmbești. Poate suna ca un clișeu dar nu uita că îți stăpânești singur starea psihologică.

12. Dacă ești foarte fericit și entuziasmat când vezi pe cineva, persoana respectivă va ajunge să reacționeze la fel. Poate nu de la prima întâlnire, dar sigur se va întâmpla.

13. Când cineva e nervos păstrează-ți calmul. Persoana respectivă va deveni și mai nervoasă, la început, iar apoi va ajunge să regrete reacția avută.

14. Dacă ai mâna caldă când dai noroc cu cineva, devii instantaneu cineva cu care persoana respectivă va dori să petreacă cât mai mult timp.

15. Oamenii își închipuie că arată într-un fel anume și sunt dispuși să lupte până la capăt pentru a-și proteja imaginea. Folosește această informație în mod inteligent. Poți să faci pe cineva să se supere pe tine comentând pe seama imaginii persoanei respective.

16. Efectul provocării. Dacă ieși cu cineva, la prima întâlnire ar trebui să propui o activitate excitantă cum ar fi o plimbare cu roller coaster-ul sau vizionarea unui film horror. Persoana respectivă va ajunge să gândească că adoră să petreacă mai degrabă timpul în compania ta decât să aibă parte de asemenea aventuri.

17. Cheia încrederii în tine este să intri într-o cameră și să presupui că toată lumea te îndrăgește deja.

18. Efectele fizice ale stresului oglindesc identic efectele fizice ale curajului. Când te simți stresat într-o situație, reformulează imediat gândirea și consideră că te pregătești să fii curajos, nu să te simți stresat. Specialiștii susțin că ar fi ideal să consideri o situație ca fiind provocatoare, nu ca fiind una stresantă.

19. Vorbește-le pe nume celor pe care abia i-ai cunoscut. Asta va duce la creșterea încrederii reciproce și la formarea unei frumoase prietenii.

20. Dacă zâmbești cât mai mult posibil, automat te vei simți mai fericit.

21. În momentul în care sună ceasul deșteptător, ridică-te în picioare, strânge pumnii și țipă cât poți de tare: „Da!”.

22. Lasă-i copilului o oarecare libertate să creadă că este în control. De exemplu, când trebuie să se încalțe, întreabă-l: „Vrei să-ți pui adidașii de Războiul Stelelor în picioare sau pe cei de rechin?”.

23. Oamenii dezvoltă un extraordinar simț tactil. Dacă cineva de sex opus te atinge „din greșeală” cu genunchiul, trebuie să știi că, de fapt, genunchiul ală nu a ajuns acolo accidental.