23.000 de candidați la facultate, zero admiși!

De: Marian Andrei / 28.08.2013, 10:30
23.000 de candidați la facultate, zero admiși!
Toți cei aproape 25.000 de candidați care au dat examen de admitere la Universitatea din Liberia, una dintre cele două mari universități de stat din statul african, au picat examenul, punând instituția de învățământ în incredibila situație de a nu avea niciun student în anul I

Nici unul din elevi nu a obținut punctajul necesar de 50% la matematică și 70% la limba engleză. Drept urmare, în noul an universitar 2013-2014, Universitatea ar trebui să rămână fără „boboci”.

În timp ce ministrul Educației din Liberia numește notele date de profesori o „crimă în masă”, reprezentanții universității spun că niciunul dintre candidați nu și-a dat silința, adăugând că examenele au arătat că aceștia nu stăpânesc nici măcar elementele de bază ale limbii engleze.

Cu toate acestea, conducerea universității a recomandat să fie admiși 1.600 de elevi care au obținut un punctaj de cel puțin 40% la matematică și 50% la limba engleză, dar care vor urma, inaintea începerii cursurilor, ore suplimentare de pregătire la materiile de bază.

Liberia, care încă suferă efectele unui război civil care s-a terminat acum un deceniu, are un sistem de învățământ „deplorabil”, după cum a afirmat chiar președintele acestei țări, laureatul Nobel pentru Pace, Ellen Johnson Sirleaf.