24 moduri diferite în care poți folosi cojile de banane

De: Carmen Ulian / 27.02.2015, 14:00
24 moduri diferite în care poți folosi cojile de banane
Banana este un fruct extrem de benefic organismului uman, însă proprietățile sale nu se opresc aici. Și cojile de banane sunt bune la ceva.

După ce ți-ai terminat porția de banane, nu arunca cojile, ci păstrează-le pentru a le folosi în mai multe moduri. Iată câteva dintre acestea:

1. Cojile de banane sunt bune la lustruit pielea – pantofi sau orice alt produs din piele – lustruiești și apoi stergi cu o cârpă moale.

2. Cojile de banane sunt bune pentru dinți – îi albește în mod sănătos și natural. Freci coaja de banană de dinți, după periaj. Vitaminele și mineralele conținute de acest fruct fac minuni pentru dantura ta.

banana - stadii de coacere

Banana – stadii de coacere

3. Cojile de banane vindecă negii – freacă negii cu interiorul unei coji de banane zilnic, seara. Vei vedea efectul așteptat în maxim 2 săptămâni.

4. Cojile de banane și acneea – vitaminele și mineralele din acest fruct ajută la reducerea acneei. Freacă locul cu o coajă de banană, până când coaja se schimbă la culoare și devine maronie. Fă asta de 3 ori pe zi dacă poți, până când vezi că ai rezultate.

5. Cojile de banane și pielea uscată – că ai pielea aspră, că este foarte uscată, etc, freacă locul respectiv cu interiorul unei coji de banane.

6. Cojile de banane și vânătăile – postasiul conținut de coaja de banană ajută la vindecarea locului vătămat. Procedeul se aplică și în cazul zgârieturilor și înțepăturilor de insecte.

7. Cojile de banane și hemoroizii – interiorul unei coji de banane se amestecă cu un pic de vaselină. În pasta rezultată se înmoaie un pansament care se aplică pe locul dorit, pentru jumătate de oră. Se înnoiește pansamentul după această durată. Se repetă procedeul de câte ori este nevoie. Această pastă acționează ca un calmant și un astringent al zonei.

8. Cojile de banane și puricii plantelor – poți îndepărta puricii de plante cu coaja de banană pusă la rădăcina plantei. Mirosul îi alungă.

bananier

Bananier

9. Cojile de banane și carnea – inainte de a pune la cuptor friptura, freacă carnea cu coaja de banană. De asemenea, coaja de banană pusă în tigaie ține carnea suculentă.

10. Cojile de banane și vietuitoarele naturii – vrei să ai parte de vizitele fluturilor, păsărilor sau albinelor în grădina ta, atunci folosește coji de banane sau și alte fructe. Sunt ca un magnet pentru ele.

11. Cojile de banane ca și îngrășământ – cojile sunt bune ca îngrășământ pentru plante. Cojile se usucă bine și se transformă apoi în pulbere, care se împrăștie prin grădină sau ghivece.

12. Cojile de banane curăță plantele – de praf. Cu interiorul unei coji de banane poți da strălucire frunzelor plantelor tale fără să le afectezi negativ.

13. Cojile de banane și părul – două banane întregi se mixează, se adaugă puțin ulei de măsline, iar amestecul se aplică pe păr până la 20 de minute. Se spală părul apoi normal. Îi dă strălucire și îl face fin la atingere.

14. Cojile de banane și argintăria – interiorul unei coji de banană se pasează, se adaugă puțină apă, iar cu pasta rezultată se freacă obiectele din argint. Se clătesc cu apă și se șterg bine la final.

banane

15. Cojile de banane și tenul – o banană zdrobită se aplică pe față timp de 15 minute, după care clătești cu apă rece.

16. Cojile de banane și gomajul – o banană se amestecă cu o linguriță de zahăr, rezultă o pastă care se dă pe față. Freacă cu mișcări line, după care te clătești.

17. Cojile de banane și călcâile crăpate – aplică pe călcâile crăpate două banane coapte și pasate. Clătește la final. Poți repeta procedura de câte ori este nevoie.

18. Cojile de banane și părul – o banană pasată amestecată cu un iaurt se aplică pe podoaba capilară. Clătești abia după ce pasta de pe cap s-a uscat.

19. Cojile de banane și stresul – fierbe coji de banane și bea produsul rezultat.

20. Cojile de banane ca hrană – în anumite zone sunt consumate și cojile de banane, preparate sau crude.

21. Cojile de banane și viermii – aceștia adoră cojile de banane. Reprezintă o masă delicioasă.

22. Cojile de banane și oțetul – știai că poți face oțet folosind cojile de banane? 8 căni cu coji de banane se amestecă cu apă, cam jumătate din cantitatea lor. Pune recipientul într-un altul, în care ai apă, ca atunci când faci dulceața, și adu-l la punctul de fierbere, după care îl iei de pe foc și îl lași să se răcească. Scoate apoi cojile de banane din compoziție pe un tifon și stoarce. Lichidul obținut toarnă-l peste amestecul care a fost la răcit.

23. Cojile de banane decontaminează apa – lăsate în apa care conține metale grele, cojile absorb plumbul și cuprul din apă, în deosebi. La fel de bune sunt și celelalte coji de fructe.

24. Cojile de banane antimahmureală – ceaiul din coji de banane este un bun remediu antimahmureală.