25 de lucruri indestructibile create de om

De: Marian Andrei / 02.05.2014, 14:00
Bineînțeles că nimic nu este indestructibil, însă unele obiecte sunt făcute cu mai mult "simț de răspundere". Din această cauză avem ceasuri care rezistă exploziei unei bombe, case care rezistă "atacului" unui uragan devastator sau cauciucuri care nu se dezumflă.

Iată o listă cu cele mai rezistente produse create de oameni, realizatorii lor afirmând că sut practic indestructibile.

25. Cărțile indestructibile

Proiectate cu gândul la copii, aceste cărți (sau reviste) sunt realizate dintr-un material care nu poate fi rupt sau găurit. Bonus, sunt rezistente la apă și nu sunt toxice.

24. Mingea de fotbal „One World Futbol”

Realizată dintr-un material tip spumă, această minge nu se sparge și este extrem de rezistentă la degradarea în timp.

23. Cărți de vizită

Realizate în Japonia de firma Nihon Falcom, aceste cărți de vizită sunt rezistente la rupere și umiditate. Cum ar fi s-i dai partenerului de afaceri o carte de vizită scoasă dintr-un vas cu apă?

22. Anvelopa „Never Flat” Polaris

 

Având o structură fagure din plastic acoperită cu un strat de cauciuc, aceste anvelope sunt extrem de durabile. În cursul testelor, după ce s-a tras în ele cu o armă de calibru mare (.5, adică 12,7 mm), anvelopele au mai fost folosite fără probleme încă 8.000 de kilometri.

21. Costum antiglonț

La fel ca într-un film cu James Bond, „costumul de afaceri blindat” produs de Garrison Bespoke il poate proteja pe cel care îl poartă de un atac armat. Costă în jur de 20.000 de dolari și este fabricat folosind tehnologia nanotuburilor de carbon folosită și la uniformele pe care soldații americani le-au purtat în Irak.

20. Telefon mobil

Un vis acum câțiva ani, Kyocera Torque este un smartphone rezistent la orice: șocuri, praf, nisip, umiditate.

19. Toaleta publică

Ei bine, există și așa ceva. Toaleta publică indestructibilă poate fi văzută (și folosită) pe străzile localității chineze Hongguan.

18. Covorul indestructibil

Nu știm cât de plăcut este la atingere un astfel de covor, făcut din mii de inele de oțel, însă putem spune că aspectul nu dezamăgește. 

17. Ceasul indestructibil

 

 

Ceasul KAVENTSMANN Triggerfish Bronze A2 a rezistat exploziei a 5 kilograme de explozibil C4. Mai aveti nevoie de alte detalii?

16. Lanterna Rayovac

Această lanternă produsă de Rayovac, pe lângă eficiența energetică deosebită, mai are și un alt avantaj. Potrivit producătorului, poate fi scăpată de la etajul trei și va continua să funcționeze fără probleme.

15. Podul din Durham (Carolina de Nord, statele Unite)

Deține titlul neoficial de cel mai rezistent pod din lume. Dovadă sunt filmulețele postate pe site-ul 11foot8.com în care se vede că înălțimea mică a podului a venit de hac la o mulțime de camioane.

14. Casa rezistentă la uragane

Această reședință din Pensacola (Florida, Statele Unite), a rezistat cu succes la patru uragane devastatoare. Rezistența deosebită a clădirii, despre care constructorul spune că poate rezista la vânturi cu viteze de aproape 500 de kilometri pe oră este dată de structura de beton armat dintr-o singură bucată.

13. Pixul indestructibil

Cel mai rezistent pix din lume este creat de o companie de cercetare, Cybernetic Research din Tucson, Arizona. Dacă vă ajută, să știți că puteți scrie și sub apă cu el.

12. Inel

Celor care pe lângă eleganță apreciază și rezistența, cei de la titaniumstyle,com le fac o ofertă imbatabilă: inele din tungsten, de patru ori mai rezistente decât cele din titan. 

11. Casca indestructibilă

 

Nici piloții de curse nu au fost uitați (și pe bună dreptate, credem noi). Casca Lewis & co”s F1 de la Arai, cea mai rezistentă din lume, rezistă la temperaturi de 800 de grade și forțe de impact uriașe.

10. Umbrela indestructibilă

V-ați săturat ca la o pală mai puternică de vânt spițele umbrelei să se rupă? Dacă da, contactați serviciul de securitate al președintelui Filipinelor, pentru a vă da adresa firmei care fabrică umbrelele agenților săi. Totuși, ar trebui să cereți și un ghid de utilizare, pentru că aceste umbrele au funcționalități multiple.

9. Hard-discul indestructibil

Paranoia securității datelor a atins cote inimaginabile. ioSafe N2 este livrat într-un container rezistent la căldură, foc și aapă.

8. Lacătul indestructibil

Dacă aveți vecini „strângători”, poate e cazul să vă comandați un lacăt de American Lock. Spre deosebire de lacătele obișnuite, acesta rezistă la șocuri, coroziune sau tentative de tăiere, indiferent de sculele folosite.

7. Tricoul Caballero

Făcut dintr-un material despre care se afirmă că este mai tare și decât kevlar-ul, tricoul Caballero îți oferă protecție la gloanțe pentru suma modică de 3.475 de dolari.

6. Narghileaua indestructibilă

Testul făcut de producător este, cred, elocvent. Cu ajutorul narghilelei au fost bătute, fără probleme, cuie într-o scândură. Deci dacă vreți să nu faceți cioburi în casă, comandați Magic Glass water pipe.

5. Laptopul indestructibil

Creat de Panasonic, acest laptop este destinat folosirii în condiții extreme. Poate fi aruncat pe jos, călcat în picioare, băgat în apă sau în foc sau chiar îngropat în cel mai fin nisip.

4. Capacul de toaletă indestructibil

Ei bine, americanii se gândesc la toate. Destinat spitalelor, această „minune a tehnicii” nu se decolorează, nu se pătează și nu se strică.

3. Automobilul indestructibil

Toyota Hilux este o marcă răspândită de automobile. Pțini știu, însă, că este supranumită „automobilul indestructibil”, datorită disponibilității sale de suporta condiții extreme. Unul dintre testele relevante efectuate de constructor a fost parcurgerea unui traseu de peste 10.000 de kilometri prin Anctarctica, unde s-a comportat ireproșabil.

2. Kimono-ul antiglonț

Această piesă vestimentară a culturii japoneze a fost reproiectată de designerul Miya Ando. Fabricat din plăcuțe de oțel prinse cu inele de argint, acest kimono este primul din lume care protejează împotriva gloanțelor.

1. Ochelarii de soare Hercules

Visul oricărui iubitor de ochelari de soare: te poți așeza pe ei, îi poți îndoi, poți să treci și cu camionul peste ei și, cu toate acestea, sunt în stare perfectă.