25 de milioane de șomeri în Uniunea Europeană!

De: Marian Andrei / 01.10.2012, 14:30
25 de milioane de șomeri în Uniunea Europeană!
Numărul șomerilor din UE a crescut la nivelul record de 25,3 milioane, cu 11,6% mai mare decât în martie 2011, rata șomajului fiind în creștere în 17 din cele 27 de state membre.

Într-un comunicat dat publicității vineri, Reprezentanța Comisiei Europene în Romania arată că UE se află într-o perioadă de recesiune, iar percepția generală este că situația economică a atins nivelul cel mai scăzut în ultimii trei ani. Astfel, probabilitatea de a găsi un loc de muncă rămâne redusă în comparație cu anii anteriori crizei.

Cea mai scăzută rată a șomajului, 4,5%, se înregistrează în Austria, iar cea mai ridicată, 25,1%, în Spania.

Conform datelor din comunicat, șomajul în rândul tinerilor a atins un nivel dramatic – 22,5% în UE în iulie – deși nu a continuat să crească în al doilea trimestru din 2012. Douăsprezece state membre au înregistrat rate ale șomajului de peste 25% și numai trei țări, Austria, Germania și Olanda, și-au menținut o rată de sub 10%.

Pe lângă șomeri, în UE există aproximativ 8,6 milioane de lucrători cu fracțiune de normă subocupați, în principal femei, și încă 10,9 milioane de persoane care se află într-o zonă „gri” situată între inactivitate și șomaj, cum ar fi cei care au renunțat la căutarea unui loc de muncă.

Află mai mult despre comunicatul Reprezentanței CE în Romania, la Mediafax.