25 de sfaturi pentru o viață lungă și fericită

Apropo.ro / 29.01.2013, 12:00
Experții susțin că au găsit cheia unui mariaj fericit, dar și cum să faci față tuturor problemelor. Nu o să îți vină să crezi...

Cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California, SUA vin cu soluții la toate problemele care te îngrijorează, de orice natură ar fi ele.

Află ce trebuie să faci pentru a avea o viață lungă și fericită

1. O soție slăbuță

femeie

Un studiu realizat timp de patru ani pe 169 de cupluri proaspăt căsătorite a arătat că 95% dintre bărbați se declară împliniți și fericiți dacă trăiesc lângă o parteneră mai slabă ca ei.

2. Împarte o sticlă de vin cu partenerul

Cuplurile care beau împreună o sticlă de vin pe săptămână rămân unite pe vecie, spun cercetătorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă.

3. Căsătoria cu un bărbat mai bătrân

O căsnicie de succes este aceea în care bărbatul e cu cel puțin 5 ani mai mare decât soția, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath pe 1.074 de cupluri.

4. Mergeți la biserică

Cu cât vei merge mai des la biserică cu atât vei trăi mai mult, susțin cercetătorii de la Universitatea din Texas. Experții au descoperit că rugăciunile au un efect similar pastilelor de slăbit și împiedică depunerile de colesterol, dar și prelungesc viața cu doi-trei ani.

5. Un televizor mai mare

Una din cauzele certurilor din familie, problemelor de socializare și ruperii legăturilor dintre părinți și copii este televizorul din sufragerie, după cum susțin experții. Un televizor mai mare ține familia unită.

6. Fă sex

cuplu

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Florida a arătat faptul că 80% din cei care fac sex zilnic sunt fericiți.

7. Luați-vă un câine

Experții de la Universitatea Queen, Belfast, au descoperit că proprietarii de câini au un nivel scăzut de presiune sangvină și respectiv colesterol.

8. Să nu te intereseze salariul colegilor

Angajații care ajung să-și compare salariul cu al altui coleg pot ajunge să fie deprimați, decât cei care pur și simplu nu o fac. În plus, te ajută cu ceva că știi cât câștigă ei?

9. Stai aproape de părinți

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a arătat că 91% dintre tinerii care au o relație rece cu părinții devin alcoolici, au probleme de circulație sangvină și un sistem imunitar deficitar.

10. Cântă într-un cor

Psihologii de la Universitatea Hull au descoperit că alăturarea într-un cor ajută depresiei. Acest lucru a fost observat la 80% dintre participanți. Muzica este un medicament bun.

11. Păstrează-ți optimismul

Un studiu realizat pe 15.000 de adolescenți a demonstrat că cei care aveau o copilărie fericită ajungeau să câștige salarii cu 10% mai mari decât cei care au fost nefericiți în copilărie. Și asta se întâmplă până la 30 de ani.

la restaurant

12. Economisește bani

Uitați de terapia prin cumpărături! Un studiu britanic arată că pe timp de recesiune și criză financiară, cea mai mare fericire a cuplurilor este să economisească pentru zile negre.

13. Nu face sex de la prima întâlnire

În urma unui studiu realizat de experții de la Universitatea Cornell din SUA la care au participat 600 de cupluri s-a dovedit că cei care au amânat partida de amor de la prima întâlnire s-au simțit mai siguri pe relația lor și au avut un grad mai mare de satisfacție atunci când au ajuns să facă sex.

14. Nu uitați să mângâiați

Soții care își mângâie regulat soțiile sunt de trei ori mai fericiți în relație decât cei care nu o fac, ne spun cercetătorii de la Universitatea din Indiana.

15. Trebuie să te mai prefaci

Cercetătorii de la Universitatea din Greenwich spun că la locul de muncă nu trebuie să fi chiar tu însuți. Păstrează o latură pe care colegii să nu o cunoască. Nici tu nu îi cunoști pe ei. În plus, nu vei avea niciun beneficiu dacă ești foarte sincer cu ceilalți de la job.

16. Ia un soț deștept

Un studiu realizat în Hong Kong pe 1.083 de cupluri a arătat că 40% dintre femei consideră sexul o experiență neplăcută atunci când îl fac cu un bărbat care le este inferior ca nivel de educație.

17. Privește în jos

O modalitate de a te simți bine și împăcat cu viața ta este să privești în jos, spre pământ. Cercetătorii de la Universitatea Birkbeck din Londra au măsurat nivelul fericirii și au descoperit că cei care fac așa au și o sclipire în privire.

cuplu

18. Faceți fete

Un studiu realizat pe 2.000 de părinți a arătat că două fete în familie e rețeta fericirii. În plus nivelul de satisfacție și împlinire personală la tații de fete e de 71%, față de tații de băieți care înregistrează doar 25%.

19. Întâlniri la dublu

Soții și soțiile care socializează tot cu un alt cuplu sunt mai fericiți și se simt mai atrăgători, și pot comunica mai ușor. Viața socială ajută cuplului.

20. Purtați pijamale

Un somn perfect este secretul unei vieți perfecte. Asta înseamnă să vă băgați în pat la 22.00, să purtați pijamale, să nu mâncați nimic după 20.29 și să beți un ceai la 21.10.

21. Faceți treabă prin casă

Într-un studiu realizat la Universitatea Cambridge se arată că soții care fac ordine în casă sunt mult mai fericiți decât cei care nu o fac.

22. Spune adevărul

Minciuna activează hormonii stresului, crește pulsul și frecvența respirației, putând duce la apariția hipertensiunii cronice. Cercetătorii australieni au descoperit îmbunătățiri vizibile la cei care nu au mințit 10 săptămâni.

23. Uneori, cearta este bună

Nu uita și nu ierta, mai bine te cerți puțin pentru a te elibera, susțin cercetătorii de la Universitatea din Tennessee.

Certați-vă atunci când e cazul și nu veți avea resentimente. Veți dormi mai bine noaptea și nu veți avea probleme cu inima.

24. Mutați-vă pe un deal

Bărbații și femeile care locuiesc la altitudine trăiesc mai mult decât cei de la șes. Un exemplu în acest sens sunt locuitorii comunității Ovodda din Sardinia, unde speranța de viață este de 100 de ani.

25. Nu uita să râzi. Cât mai mult!

cuplu

Specialiștii de la Universitatea Maryland au descoperit că o repriză bună de râs îmbunătățește circulația sangvină cu 20% și reduce riscul de a avea probleme cardiace. Prin râs ții infecțiile la distanță și imunitatea crește.