25 de sporturi ciudate, de care probabil nu ai auzit

De: Marian Andrei / 03.07.2014, 12:30
Imaginația oamenilor nu are limite. Acest lucru este valabil în orice domeniu, deci și cel al sporturilor, deci nu este de mirare că s-au inventat sporturi ciudate, de la combinatia sportului minții cu un sport de contact cum este boxul până la călcarea rufelor în situații extreme.

Iată deci 25 de astfel de sporturi ciudate, dar care au destui adepți și sunt practicate de o mulțime de „nebuni”.

25. Boxul șah

Timp de 11 runde, participanții alternează între șah și box. Victoria poate fi obținută prin șah mat, knockout sau prin decizia arbitrilor.

24. Buzkashi

Acest joc, care se practică în numeroase regiuni din Asia, are drept scop ducerea, de către participanți a unei carcase decapitate de oaie la linia de țintă a advesarilor. După cum se vede și din imagine, echipele sunt formate din călăreți.

23. Kaninhop

Cunoscut și sub numele „Săritura iepurelui”, acest joc suedez este echivalentul Curselor de sărituri ecvestre practicate insă de… iepuri.

22. Octopush

Este echivalentul subacvatic al hocheiului, în loc de crose fiind folosite un fel de lame.

21. Om contra cal

După cum arată și numele, în această competiție anuală din Țara Galilor se confruntă, în cadrul unei curse cu obstacole, oameni și cai.

20. Skanderberg cu degetele de la picioare

Fără cuvinte!

19. Bossaball

Inventat în Spania, acest joc este de fapt volei jucat pe o trambulină.

18. Căratul nevestei

Obiectivul acestui sport este terminarea în cel mai scutr timp a unei curse cu obstacole având în spate nevasta (prietena, etc.).

17. Luptele de cămile

Chiar dacă este foarte criticat de organizațiile pentru protecția animalelor, acest sport se practică pe scară largă în țări precum Turcia.

16. Săritura în apă pe burtă (Bellyflopping)

Deși toată lumea se ferește de o astfel de săritură, pe care o consideră nereușită, există suficient de multe persoane care vor să atingă perfecțiunea și să concureze pentru titlul de cea mai „frumoasă” aterizare pe burtă în apă.

15. Snorkelingul prin mocirlă

Cursa se desfășoară în orice apă tulbure, plină de noroi, iar competitorii nu au voie să se ajute de mâini, folosind doar înotătoarele pentru a avansa.

14. Roller Derby

Este un sport practicat aproape numai de femei. Scopul patinatoarelor este să înconjoare componentele echipei adverse.

13. Polo pe zăpadă

Variantă nordică a polo-ului pe iarbă, el a fost inventat și practicat inițial în Elveția, dar a început să se răspândească și în alte țări.

12. Alergarea după cașcaval

Devenită deja clasică, alergarea după roata de cașcaval are loc anual la Gloucester, Marea Britanie.

11. Ga-ga ball

Practicat în Israel, ga-ga ball este similar dodgeball-ului, siferența fiind că jucătorii pot fi loviți numai sub genunchi.

Regula dodgeball-ului este simplă: jucătorii se află într-un cerc iar cel care are mingea încearcă să scoată ceilalți jucători afară din cerc lovindu-i cu mingea.

10. Bo-taoshi

Numele poate fi tradus aproximativ din japoneză ca „dărâmarea prăjinii”. Cele două echipe de câte 150 de persoane fac tot posibilul pentru a pune la pământ projina adversarilor.

9. Duelul tuburilor de carton

Deși pare improbabil, acesta este chiar un sport și există chiar și o federație internațională, Cardboard Tube Fighting League.

Scopul jocului este de a deteriora „armura” oponentului fără ca a ta să aibă de suferit. Inutil să mai spunem că armurile sunt confecționate din… carton, iar armele sunt tuburi din același material.

8. Creșterea mustaței

Chiar dacă creșterea unei mustăți nu pare a fi chiar un sport, adepții și participanții susțin că dificultățile întâmpinate în decursul creșterii unei bărbi care să candideze cu succes la un premiu sunt comparabile cu cele din sport.

7. Pesapallo

Cunoscut și sub numele de baseball finlandez, este de fapt chiar baseballul american botezat mai fancy. A, și mai este o deosebire: mingea este ovală pe verticală, nu pe orizontală!

6. Monociclism montan

Dacă vi se pare că ciclismul montan este floare la ureche, vă învităm să-l practicați doar pe o roată!

5. Kite Tubing

Sportul numit tubing poate fi practicat pe apă, pe zăpadă, pe suprafețe special amenajate sau în aer.

Denumit kite tubing, „datul cu zmeul” este extrem de periculos, anual înregistrându-se numeroase decese și foarte multe răniri.

4. Quidditch

Un sport relativ nou, creat în 2005, bazat pe sportul ficțional cu același nume din seria Harry Potter.

3. Ținerea dihorilor în pantaloni

 

Regulamentul este extrem de simplu: să ții doi dihori în pantaloni cât mai mult timp. Dacă crezi că poți face acest lucru mai mult de cinci ore, poți concura cu succes pentru titlul de campion mondial.

2. Datul „la gioale”

Cine cedează primul, pierde. 

1. Călcatul rufelor

Chiar dacă aveți antrenament, doamnelor și domnișoarelor, mai gândiți-vă înainte de a vă anunța participarea. Câșrigător este cel care calcă cel mai bine în cele mai imposibile/ciudate/neobișnuite circumstanțe: în timp ce face alpinism, în timpul unei sărituri cu parașuta, sub apă, iar exemplele pot continua.

Tags: