25% din e-mail-urile corporate sunt personale

Apropo.ro / 29.11.2005, 14:19
25% din e-mail-urile corporate sunt personale
Aproape un sfert din toate e-mail-urile corporate sunt de natura personala, iar 62% dintre angajati trimit e-mail-uri business din conturi personale, potrivit unui nou studiu. 72% din angajatii intervievati au declarat ca uneori utilizeaza conturile lor de e-mail de la serviciu pentru a

Aproape un sfert din toate e-mail-urile corporate sunt de natura personala, iar 62% dintre angajati trimit e-mail-uri business din conturi personale, potrivit unui nou studiu.

72% din angajatii intervievati au declarat ca uneori utilizeaza conturile lor de e-mail de la serviciu pentru a expedia colegilor lor bancuri, fotografii, video clipuri si alte mesaje fara legatura cu munca, iar alti 12% au declarat ca distribuie fisiere muzicale prin e-mail-ul corporat, putand potential „incalca legile copyright, ocupand capacitatea de stocare a serverelor si consumand mari cantitati din latimea de banda”, potrivit autorilor studiului, Mirapoint Inc, un vanzator de securitate pentru e-mail, si The Radicati Group Inc., o firma de cercetare IT.

The Radicati Group a efectuat in luna septembrie un sondaj online a 363 de utilizatori de e-mail corporat.

Rezultatele cuplate cu cele ale altui studiu care a descoperit ca 33% dintre e-mail-urile corporate sunt spam-uri, arata ca mai mult de jumatate din toate e-mail-urile corporate nu sunt legate de serviciu.

Desi nu este surprinzator ca angajatii utilizeaza e-mailul corporat in scopuri personale, practica ar putea cauza probleme, a spus Craig Carpenter, director de marketing corporat al Mirapoint.

Retrimiterea de bancuri, fotografii si alte informatii personale colegilor poate expune angajatii riscului unor procese, a spus Carpenter. „Indiferent daca sunt explicit sexuale sau rasiale, exista o multime de moduri in care ar putea fi nepotrivite”, a spus acesta.

97% dintre respondenti au declarat ca au conturi de email personale, 25% din ei declarand ca obisnuiesc sa retrimita regulat mesaje e-mail de serviciu in aceste conturi personale, iar 62% au afirmat ca uneori trimit e-mail-uri de serviciu din conturile personale. Cand angajatii trimit e-mailuri de serviciu din conturile personale, acestia pot expune companiile unor riscuri, a spus Carpenter.

Acesta a mai spus ca procentul angajatilor ce trimit e-mailuri legate de serviciu din conturi personale este alarmant.

Desi motivele pentru care fac acest lucru ar putea fi nevinovate, companiile nu pot monitoriza asemenea mesaje e-mail, iar angajatii pot trimite in exterior secrete comerciale sau proprietate intelectuala a companiei.

Sursa: www.computerworld.com, preluat de SmartNews.