3 cărţi care vorbesc despre iubire

Apropo.ro / 18.05.2018, 14:40
3 cărţi care vorbesc despre iubire
Vă propunem trei cărţi care vorbesc despre iubire. Indiferent că sunt poveşti clasice sau moderne, acestea sunt, fără îndoială, memorabile.

Litera stacojie,  Nathaniel Hawthorne

Romanul redă povestea lui Hester Prynne, care rămâne însărcinată în urma unei aventuri extraconjugale şi dă naştere unei fiice, fapt pentru care este condamnată de comunitate la moarte, iar ulterior să poarte litera „A” – de la adulter – ţesută pe veşminte în culoarea roşu-stacojiu. De-a lungul romanului, Hawthorne explorează temele păcatului, vinovăţiei, pedepsei, căinţei şi recăpătării demnităţii.

Blândeţea nopţii, F. Scott Fitzgerald

Plasat în peisajul spectaculos al Rivierei franceze în anii 1920, Blândeţea nopţii este povestea romantică şi tragică a actriţei Rosemary Hoyt şi a cuplului din înalta societate Dick şi Nicole Diver. Dick, un tânăr psihiatru strălucit, este în aceeaşi măsură soţul şi medicul lui Nicole, a cărei avere îl abate din drumul său şi a cărei putere creşte în detrimentul vitalităţii lui, făcându-l să se îndrepte către un final tragic. Un studiu profund al conceptului romantic de personaj, Blândeţea nopţii este o poveste lirică, expresivă şi tulburător de evocatoare.

Aurul maorilor, Sarah Lark, prima parte a trilogiei Kauri

O iubire adolescentină devine punctul central al unei poveşti care vă va purta din Irlanda în Noua Zeelandă. Doi tineri, despărţiţi de o lume, reuşesc să îşi împlinească destinele pe ţărmuri îndepărtate, fără să ştie că tot ce îşi doresc mai mult se găseşte… chiar în faţa lor. Cum îi vor afecta anii şi experienţele trăite unul departe de celălalt? Şi, mai presus de orice, vor regăsi iubirea pe care nu au uitat-o niciodată?