3 concerte, 12.000 de spectatori, 25 de ani de carieră, un singur nume: Horia Brenciu

De: Alexandra Necsoiu / 11.12.2018, 16:18
3 concerte, 12.000 de spectatori, 25 de ani de carieră, un singur nume: Horia Brenciu
Trei săli arhipline, un public efervescent care a cântat, dansat şi aplaudat alături de artist într-un decor de vis, de asta a avut parte Horia Brenciu în acest week-end la Sala Palatului, când au avut loc cele trei spectacole aniversare. 12.000 de spectatori au fost alături de artist la marcarea celor trei momente definitorii din cariera sa: 25 de ani de când a debutat pe scena publică, 15 ani de când cântă alături de HB Orchestra şi 10 ani de la primul său album.

Pentru prima dată, playlistul concertelor a cuprins doar piesele proprii ale artistului. Fiecare an al carierei sale muzicale a fost punctat atât de melodiile anilor respectivi, cât şi de imagini ale acelor vremuri, derulate pe uriaşele ecrane led.

Melodiile care au marcat anii petrecuţi pe scenă au fost întrerupte de mărturisiri emoţionante, legate de momentele definitorii din cariera sa, artistul vorbind deschis şi despre cele dificile, când avea impresia că totul în jurul său se năruie, dar şi de decizia de a se dedica muzicii. Dacă ar fi să poată alege din nou, Horia Brenciu ar face la fel, iar dovada că alegerea sa a fost una bună a reprezentat-o însuşi publicul prezent în faţa sa.

Pe lângă Jeremy Ragsdale, concurentul cu care Horia Brenciu a câştigat X Factor în 2017, artistul a mai avut un invitat de seamă: Mirela Vaida, colega sa de scenă de la „MAMMA MIA!”. Cei doi au oferit publicului duete încărcate de sensibilitate şi emoţie.

„Faptul că am fost unul dintre cei doi invitaţi ai lui Horia Brenciu într-un concert aniversar, 25 ani de la debutul în showbiz, a fost mai mult decât onorant”, spune Mirela Vaida.  „M-am bucurat enorm să pot împărţi cu el satisfacţia de a avea în faţa ochilor 12.000 de spectatori care au cântat şi au aplaudat la unison în fiecare seară de concert! Au fost o experienţă şi o emoţie incredibile şi cred că avem nevoie de astfel de spectacole şi de entertaineri precum Horia, care să nu obosească niciodată, care să cânte şi să danseze timp de două ore, non-stop, care să fie şi sensibili, şi calzi, şi dinamici, care să ţină publicul cu sufletul la gură şi să-l facă să vibreze la fiecare piesă! Iţi mulţumesc, Horia, că am atâtea de învăţat de la tine! Mult succes în următorii 25 şi încă 25!”, îi urează artista.

N-au lipsit nici momentele pline de umor la care a contribuit chiar publicul. Doamna Eugenia, invitată de Horia Brenciu la un pahar de vin direct pe scenă în prima seară de concert a devenit deja un personaj popular. Aceasta nu numai că a cântat şi a dansat în braţele artistului, dar a găsit şi posibilitatea de a-i spune artistului că-l iubeşte încă din tinereţe.

 Horia Brenciu recunoaşte că este fericit că a putut marca cei 25 de ani de carieră în mijlocul publicului, împreună cu oameni care i-au fost alături încă de la început şi cărora le mulţumeşte.

„Vouă, tuturor celor 12.000 de spectatori, din cele 3 zile, vă mulţumesc frumos! Vă mulşumesc pentru că aţi cumpărat bilet! Vă sunt recunoscător pentru fiecare zâmbet sau cântec pe care l-aţi murmurat din salaă A fost un concert la 25 ani de la prima mea aparitţe televizată. În acest sfert de veac s-au întâmplat foarte multe. Chiar dacă am avut tolba plină cu amintiri, n-am vrut să vă plictisesc cu ele. Am lăsat mai mult muzica mea să vorbească.Toate repetiţiile şi pregătirile făcute, de-a lungul a peste 5 luni de zile şi-au aflat deznodământul pe scena Sălii Palatului. Şi chiar dacă acestea au fost însoţite de ovaţiile şi aplauzele voastre, sunt sigur că puteam fi mai buni, iar spectacolul nostru ar fi putut fi şi mai aproape de inimile voastre. Nimeni nu e perfect, dar pentru asta exista urmatorul spectacol! Până atunci, însă, vă îmbrăţişez, dorindu-vă din inimă să aveti cel mai frumos Craciun din ultimii… 25 ani!”, urează Horia.

În concertul devenit deja tradiţie (are loc pentru al optulea an consecutiv) s-au implicat peste 70 de oameni, care au muncit mai bine de cinci luni ca totul să iasă perfect. Iar ca o surpriză pentru publicul său, Horia Brenciu a mărturisit că anul viitor va scoate un nou album. Primii 1000 de oameni care vor cumpăra bilete pentru concertele de Crăciun din 2019 îl vor primi în dar.