3 greșeli matinale care îți afectează corpul!

De: Dragos Tanase / 12.06.2014, 13:00
3 greșeli matinale care îți afectează corpul!
Dimineață este un moment important al zilei și poate însemna mult pentru orele de lucru care vor urma. Mulți oameni fac unele greșeli după ce se trezesc, iar evitarea lor poate avea un efect benefic asupra sănătății lor.

1) Lumina soarelui

Dimineață este bine să lași razele soarelui să pătrundă în încăperea în care ai dormit. În acest fel îți vei regla și ceasul biologic, iar efectele benefice nu se opresc aici. Specialiștii afirma că oamenii au o stare de spirit pozitivă dacă încep ziua într-un asemenea mod și, în plus, își pot menține o greutate normală.

2) Nu amâna trezirea

Dacă ai obiceiul de a mai dormi câte zece minute după ce a sunat alarma, atunci trebuie să știi că ar fi bine să renunți la acest gest nesănătos pentru tine. O asemenea practica te scoate din programul normal și te împiedica să adormi ușor noaptea. Experții recomanda trezirea la ora stabilită și nu mai târziu.

3) Atenție la micul dejun!

Micul dejun trebuie luat într-un interval de 30 de minute după ce te trezești, în acest fel metabolismul tău fiind intens stimulat. Corpul rămâne fără energie, după ce a consumat din ea în timpul nopții, fiindu-i necesari carbohidrați. Cei care sar peste micul dejun și se apucă de sport la prima oră nu fac un lucru bun. Nu uita să bei și un pahar cu apă, deoarece în timpul nopții nu te-ai hidratat așa cum trebuie.