3 mari greșeli pe care le fac băutorii de cafea!

De: Dragos Tanase / 04.03.2014, 12:00
3 mari greșeli pe care le fac băutorii de cafea!
Bei cafea în fiecare zi, dar știi cum îți afectează cu adevărat viața? Vezi care sunt cele trei greșeli pe care le faceți...

Bei cafea în fiecare zi, dar știi cum îți afectează cu adevărat viața? Vezi care sunt cele trei greșeli pe care le faceți…

1. Folosiți cafeaua drept surogat pentru țigări

Chiar dacă poate părea ciudat, țigările diminuează energia pe care o dă cafeaua, spun oamenii de știință. Chimicalele din țigări accelerează sarcinile pe care le are de îndeplinit ficatul, astfel că acesta ajunge să metabolizeze cofeina mai repede. Cercetările au arătat că fumătorii au o toleranță mai mare la cofeină și au nevoie de o cantitate de trei-patru ori mai mare pentru a obține aceleași efecte energizante.

2. Bei cafeaua prea târziu, dimineața

Chiar dacă urmezi sfaturile medicilor și ai grijă să-ți termini cafeaua de dimineață până în ora 11:00, s-ar putea ca efectul să nu dispară până te bagi la culcare. Cele mai noi studii arată că unele persoane au o genă care le face să metabolizeze repede cafeaua, în vreme ce altele au nevoie de două sau trei ori mai mult timp.

Dacă nu reușești să descoperi motivul pentru care adormi greu noaptea, încearcă să nu consumi cofeină cu cel puțin 12 ore înainte să te bagi în pat.

3. Bei multă apă, pentru a contracara efectele, când bei multă cafea

Ficatul este singurul responsabil pentru metabolizarea cofeinei. Odată început, procesul acesta nu poate fi accelerat prin nicio metodă, spun oamenii de știință.

De vreme ce cafeaua îți amplifică reacțiile pe care le ai la stres, specialiștii îți recomandă ca atunci când te simți agitat din cauza cafelei băute în exces să încerci să te relaxezi prin metoda preferată, fie că meditezi sau asculți o melodie care te calmează.