3 poveşti româneşti într-o interpretare “un pic altfel”

De: Alexandra Necsoiu / 09.11.2018, 11:44
3 poveşti româneşti într-o interpretare “un pic altfel”
Sunny, dragonul din Sun Plaza, îi invită pe copiii de peste 4 ani pe 17 noiembrie, în intervalul 16.00-20.00, la etajul 1 al centrului comercial, la evenimentul de lansare a CD-ului copilăriei. Acesta include „3 altfel de poveşti româneşti” - „Neghiniţă”, „Prâslea cel Voinic şi merele de aur” şi „Harap Alb”, basme cunoscute tuturor, dar transpuse într-o interpretare inedită.


Evenimentul va fi construit pe conceptul promovat anul acesta de Sun Plaza, de învăţare prin schimbul de roluri şi printr-o abordare colaborativă. Cele mai îndrăgite poveşti vor prinde viaţă în Sunny City sau “oraşul condus de copii” care va recrea, în această ediţie, atmosfera unui studio de radio adevărat.

Ghidaţi de amfitrionul evenimentului, actriţa Alexandrina Halic, copiii vor învăţa ce înseamnă înregistrarea unei poveşti radiofonice şi ce presupun rolurile de ascultător, povestitor şi ilustrator. Pe durata a 30 de minute, serii de 10 copii vor participa la discuţii cu actorii implicaţi în proiect şi vor interpreta la microfon mici fragmente din poveştile înregistrate. Set-up-ul este unul specific, îmbinând recuzita de radio cu cea necesară creării de scenarii şi construcţiei unei poveşti vorbite.

Călătoria în lumea basmelor se continuă cu un atelier de ilustraţie şi desen, în care cei mici vor imagina şi colora coperte pentru CD-ul lui Sunny, sub îndrumarea unui artist plastic. Astfel, vor avea posibilitatea de a se bucura de poveştile primite, într-un suport personalizat cu propria creaţie.
Pe un format care stimulează imaginaţia, cei mici au posibilitatea de a învăţa, asculta şi crea iar, de data aceasta, pot înţelege procesul întreg din spatele celui mai frumos act artistic al copilăriei.

Tags: