3 Sud Est sub val

Apropo.ro / 30.01.2006, 14:19
3 Sud Est sub val
Prima formație de soul-dance și cea mai longeviva de la noi este 3 Sud Est. Cei trei baieți, Laurențiu Duța, Viorel Sipos și Mihai Budeanu, s-au cunoscut cu ceva tip înainte de a forma trupa 3 Sud Est. Laurențiu a debutat în 1992 cantand folk. În

Prima formație de soul-dance și cea mai longeviva de la noi este 3 Sud Est. Cei trei baieți, Laurențiu Duța, Viorel Sipos și Mihai Budeanu, s-au cunoscut cu ceva tip înainte de a forma trupa 3 Sud Est.

Laurențiu a debutat în 1992 cantand folk. În 1993 a schimbat macazul spre dance cu piesa „Cifre”, iar un an mai tarziu a scos și primul LP, „Realitate”. Dar cine își aduce aminte de aceste „performanțe”!? Laurențiu a devenit cunoscut cand a susținut un recital la Festivalul de la Mamaia din 1993. Alaturi de el, pe scena, s-a urcat și o trupa de dansatori, „Original Dance” din care faceau parte viitorii lui colegi de trupa, Viorel și Mihai.

Dar pana la celebrul trio care ne-a inflamat de cele mai multe ori creierele și timpanele, Laurențiu a mai lansat un LP de unul singur, „Dragoste reala”, care a primit discul de aur și a stat timp de șase luni în Top Raks Music.

Cei doi dansatori nu s-au oprit la stadiul de mișcare pe scena, iar în 1997 au lansat albumul „Petrecem în cartier”. Dar cum succesele pe plan solo sau în varianta de duo nu prea apareau, deși pe atunci înca nu aveam parte de cine știe ce muzica și trupe la noi, ei s-au hotarat sa formeze un trio cu care sa sparga piața. Și au reușit, 3 Sud Est ajungand una dintre cele mai îndragite trupe de la noi. Muzica de-a dreptul simpla, banala, texte simpliste… Cu toate acestea s-au strecurat pana în fruntea clasamentelor, au luat premii cu duiumul, au alunecat cu precizie în inimile ascultatorilor.

Sigur va amintiți de primele materiale lansate de trei baiețandrii – unul slab și cu oarecare plete rare și doi ceva mai bine facuți și suparați pe viața care cantau „amintirile ma chinuiesc”.

Primul lor album, „3 Sud Est”, a fost lansat în 1998. De pe acesta, primul single semnat a fost „Ai plecat”. Melodia a facut furori printre ascultatori, iar albumul a atins cele mai mari vanzari oficiale din Romania: 200.000 de casete audio originale și 6.000 de CD-uri. Piesa a petrecut cinci saptamani în RT 100 și a caștigat premiul pentru șlagarul anului la Festivalul de la Mamaia.

A urmat LP-ul „Amintirile” de pe care faceau parte „Te plac” („ooo, te plac așa cum ești, ooo îmi place cum zambești”, super tari versurile, nu?!) și „Amintirile”.

Citește totul despre cei de la 3 Sud Est numai din

Tags: