30 de ani de iubire în cartierele rău famate din New York (Poze)

De: Gabriela Voicu / 09.10.2013, 17:30
Fotograful Matt Weber a devenit fascinat de imaginile pe care le vedea din mașina în care circula pe străzile din New York când lucra ca taximetrist, acum mai bine de 30 de ani, și a vrut să le imortalizeze. Iată ce a ieșit.

Fotograful Matt Weber a devenit fascinat de imaginile pe care le vedea din mașina în care circula pe străzile din New York când lucra ca taximetrist, acum mai bine de 30 de ani, și a vrut să le imortalizeze pentru ca ele să nu dispară definitiv.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Artistul a început să facă fotografii în Big Apple din 1978, iar viața de pe străzile metropolei americane l-a fascinat mereu.

Fotografiile realizate de el sunt alb-negru și în general portretizează fața sumbră a orașului, dar exista și câteva „soft”, în care apar cupluri de îndrăgostiți care se sărută, animând pentru câteva clipe atmosfera ternă a New York-ului

Vezi galeria foto

Weber spune că în general fotografiile sale reprezintă curiozitatea lui față de subiecți – cine sunt, ce caută ei acolo și de ce? Imaginile cu cupluri, însă, au fost tentativa sa de a surprinde momentele de fericire pură strecurate printre cele de tristețe ale vieții grele de zi cu zi.

„Sunt foarte mulți oameni nefericiți. Văd un amestec de persoane nemulțumite printre oameni fericiți și încerc să nu mă întreb ce îi face fericiți pe aceștia din urmă”, a spus Weber, ale cărui fotografii sunt cuprinse în albumul Urban Prisoner, disponibil pe site-urile sale, NYC Street Photography și Matt Weber New York Photography.