30 de jucatori din strainatate și-au trimis CV-uri sa joace la Jiul

Apropo.ro / 04.01.2007, 09:26
30 de jucatori din strainatate și-au trimis CV-uri sa joace la Jiul
Conducerea clubului Jiul Petroșani a confirmat ca aproximativ 30 de jucatori din strainatate vor sa dea probe de joc la echipa antrenata de Marin Tudorache. "Avem CV-uri și casete de joc cu acești jucatori și urmeaza sa-i vedem la treabaConducerea clubului Jiul Petroșani a confirmat ca aproximativ 30 de jucatori din strainatate vor sa dea probe de joc la echipa antrenata de Marin Tudorache.

„Avem CV-uri și casete de joc cu acești jucatori și urmeaza sa-i vedem la treaba când echipa își va relua pregatirile”, au spus oficialii echipei Jiul. Printre jucatorii care vor veni la probe se afla și doi camerunezi și un portar din Serbia.

Jiul își va relua pregatirile pe data de 10 ianuarie, iar pe data de 8 februarie echipa va pleca în Antalya într-un stagiu de pregatire de 10 zile și va juca 7 meciuri amicale cu echipe din România, Ucraina și Coreea de Sud.

Antrenorul principal al Jiului Marin Tudorcahe a declarat ca ar fi de preferat ca Jiul sa-și îndrepte atenția spre fotbaliștii din țara și mai puțin spre cei care evolueaza în alte campionate. „În general este foarte greu sa aduci jucatori de afara. În primul rând e vorba de bani și apoi e vorba de comunicarea cu ei, care este greoaie. Noi am mai avut tentative de a aduce fotbaliști straini, dar care nu s-au adaptat. Și mai este și problema climei de la noi din țara. Spre exemplu, jucatorii africani se adapteaza mai greu frigului de noi. Știu ca cei din conducerea clubului s-au interesat de un portar sârb, dar sincer nu sunt de acord”, a spus Tudorache

Daca la unele echipe din prima divizie a devenit un obicei ca în cantonamentele din țara sau din strainatate sa mearga însoțiți fie de prietene, fie de neveste, antrenorul Jiului Marin Tudorache a declarat ca este împotriva acestei proceduri care nu este benefica pentru fotbal. „Ar fi bine sa nu confundam fotbalul cu viața privata pentru ca s-ar putea sa nu culegem roadele dorite. Brazilia a plecat la Campionatul Mondial cu nevestele și a ieșit un dezastru pentru ei”, a spus Tudorache.

În alta ordine de idei tehnicianul a mai declarat ca în retur va încerca sa se bazeze pe aceiași jucatori pe care i-a avut și în tur. „Nu cred ca jucatorii vor depune memorii pentru ca ei au banii în cont. Sunt convins ca și-au primit toate restanțele”, a spus Tudorache.

Mediafax