30 de sfaturi motivaționale pe care ar trebui să le citești

De: Carmen Ulian / 26.03.2014, 16:00
Și totuși cât de bune pot fi sfaturile motivaționale într-un anume moment al vieții tale. Poate nu este chiar o coincidență.

1. Nu-ți mai petrece timpul cu persoane nepotrivite – viața este scurtă și nu are rost să stai în compania unor persoane care nu te binedispun. Dacă cineva te vrea alături, va face tot posibilul să fie așa, și la bine, și la greu.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

2. Nu fugi de problemele tale – mai bine la înfrunți și le rezolvi. Nu va fi ușor, dar așa vei scăpa de ele pentru totdeauna. În timp, învățăm să le facem față tuturor problemelor, să ne adaptăm situației, să învățăm acolo unde este cazul.

3. Nu trăi în minciună – poți minți pe oricine altcineva, dar nu pe tine. Îți va fi cu mult mai bine dacă vei fi onest.

4. Nu uita de nevoile tale – este dureros atunci când începi să uiți de tine, mai ales când iubești pe cineva. Trebuie să-ți amintești că și tu ești o persoană specială. Ajuți pe alții, dar trebuie să te ajuți și pe tine. urmează-ți pasiunile și inima și fă ceea ce contează pentru tine, căci momentul tău este acum!

5. Nu încerca să fii ceea ce nu ești – este o mare provocare să fii tu însuți. Nu încerca să le faci celorlalți pe plac, să fii așa cum și-ar dori ei să fii. Poate că ei te vor iubi mai mult dacă te porți natural, fără măști false.

motivational

6. Lasă trecutul în urmă – ai șansa de a începe un nou capitol al vieții tale. Punct și de la capăt. Mergi mai departe fără să ai remușcări din trecut. Trăiește prezentul.

7. Nu-ți fie teamă să greșești – uneori poate fi mai productiv să greșești decât să nu faci nimic. Apoi, a greși e omenesc. Eșecul și succesul sunt mereu în întrecere. Mai bine încercă să faci ceva, chiar dacă greșești, decât să nu faci și să te gândești cum ar fi fost dacă…

8. Nu te mai certa pentru greșelile din trecut – poți iubi persoana nepotrivită și poți plânge din motive stupide, dar ceea ce contează este că aceste lucruri te ajută în găsirea soluțiilor. Poți afla care este persoana potrivită și lucrurile care contează, cu adevărat, pentru tine. Toți greșim, avem remușcări, regrete din trecut, dar nu toate sunt din cauza ta. Se împart. Tu ai puterea de a schimba ceva, în bine. Fiecare lucru care se întâmplă în viața ta te pregătește pentru momentele care vor veni.

9. Nu poți cumpăra fericirea – multe lucruri pe care ți le dorești pot fi scumpe sau nu. În realitate, lucrurile care îți aduc satisfacție sunt gratuite – dragoste, zâmbete, pasiuni, fericire.

10. Nu alerga după fericire – dacă nu ești fericit cu tine, mulțumit, atunci nu vei putea cunoaște acest sentiment nici într-o relație. Trebuie să ai stabilitate în viața ta, înainte să o poți împărtăși cu altcineva.

motivational

11. Nu fii delăsător – nu te mai gândi că ce e prea mult va atrage după sine problemele. Evaluează situația și ia o decizie decisivă. Nu poți schimba ceea ce refuzi să confrunți. A progresa împlică și riscuri.

12. Nu te mai gândi că nu ești pregătit – nimeni nu se simte 100% pregătit atunci când se ivește o oportunitate. Cele mai bune șanse din viața ta te provoacă să ieși puțin din zona ta de confort, te ajută să te dezvolți. Rezultatul contează.

13. Nu te mai implica în relații din motive greșite – o prietenie trebuie aleasă și oferită cu grijă. Mai bine singur, decât într-o companie greșită. Nimeni nu te grăbește, dacă ceva trebuie să se întâmple, atunci se va întâmpla la momentul potrivit, cu persoana potrivită, și dintr-un motiv întemeiat. Te îndrăgostești atunci când ești pregătit, nu din singurătate.

14. Nu refuza o relație doar că cea veche nu a funcționat – întâlnești anumite persoane dintr-un anume motiv. Unele te vor testa, altele te vor folosi, iar altele te vor învăța ceva. important este să te ajute să scoți la lumină ce ai tu mai bun.

motivational

15. Nu mai concura cu toți din jurul tău – nici nu ar trebui să îți faci atâtea probleme că alții fac nu știu ce lucruri mai bine decât tine. Mai bine te concentrezi asupra propriei tale persoane, a ce dorești să faci și cum faci. Bălălia pentru succes trebuie să se dea între tine și persoana ta.

16. Nu fii gelos pe cei din jurul tău – gelozia este arta de a contoriza succesul celorlalți în locul celui personal. Mai bine te gândești ce ai tu mai bun, iar ceilalți nu.

17. Nu-ți mai plânge de milă și nu te mai compătimi – viața are suișuri și coborâșuri tot dintr-un anume motiv. Înveți să alegi direcțiile potrivite pentru tine, să înțelegi lucrurile care ți se întâmplă. Ce nu te pune la pământ astăzi, mâine te face mai puternic, să te ridici să mergi mai departe.

18. Nu purta dușmănie nimănui – nu-ți trăi viața cu ura în suflet. vei sfârși prin a te răni pe tine. Iertarea este calea de a găsi pacea, eliberarea, de a merge mai departe. Ea nu este doar pentru ceilalți, ci și pentru tine.

motivational

19. Nu lăsa pe nimeni să te aducă la nivelul lor – ai anumite standarde și nu coborî sub ele, doar că ceilalți nu își doresc mai mult de la viață. Fiecare are calea lui.

20. Nu-ți mai pierde timpul cu explicații – prietenii tăi poate nu au nevoie de ele, iar dușmanii nu le vor da oricum crezare. Fă ceea ce simți că este bine.

21. Nu repeta un lucru, fără a face și o pauză – încearcă să inspiri adânc atunci când nu ai timp pentru ceva anume. Uneori ai nevoie de detașare pentru a vedea lucrurile mai clar.

22. Nu uita de frumusețea micilor momente – bucură-te de fiecare clipă, căci într-o zi te vei uita înapoi și vei realiza că acele momente au fost mărețe. Trecând peste vei realiza minunățiile care ți s-au întâmplat.

23. Nu mai încerca să faci totul perfect – în viața adevărată nimeni nu premiază perfecționiștii, ci pe cei care fac lucrurile bine.

24. Nu te împotrivi destinului – viața nu este ușoară, mai ales când vrei ceva care merită. Nu abandona. Încearcă să faci tot posibilul să reușești.

25. Nu te mai comporta ca și cum totul este bine atunci când nu este – nu este o problemă să te desprinzi de anume ceva, pentru o vreme. Nu ești obligat să te comporți ca și când ai fi cea mai puternică persoană din lume, nici nu trebuie să le demonstrezi celor din jur că toate merg bine. Nu te concentra pe ceea ce ar gândi alții. Eliberează-te, în curând vei fi capabil să zâmbești și să o iei de la capăt.

motivational

26. Asumă-ți vina – ai un vis, un plan, o problemă, pentru toate îți asumi responsabilitatea și vina, unde este cazul. Cu toții greșim, dar apoi trebuie să o luăm de la capăt, cu o mai mare atenție.

27. Nu mai încerca să faci totul pentru ceilalți – este greu și te vei epuiza. Să faci o persoană să zâmbească poate schimba multe. Alege ce merită și pe cine merită să ajuți.

28. Mai lasă grijile – ele nu-ți bucură sufletul și nici nu-ți înseninează ziua. Mai bine te întrebi dacă merită acel lucru să-ți faci griji pentru el. Cât de mult contează el în viața ta.

29. Nu te mai preocupa asupra a ce nu vrei să se întâmple – ci mai bine pe ceea ce ai dori să se întâmple. Gândește pozitiv și vei reuși. În fiecare dimineață să te gândești că ceva frumos se va întâmpla și îți va însenina ziua.

30. Nu uita de recunoștință – nu contează cât de bine sau rău este, ci mulțumește că în fiecare zi ai șansa unei nou zile. Alții luptă cu disperare pentru încă o zi de viață. Nu te mai gândi la ce-ți lipsește, ci la ceea ce ai tu, iar alții nu. Bucură-te de fiecare zi a ta.