300 de taxiuri au iluminat o pistă de decolare, în scop umanitar

De: Marian Andrei / 09.04.2013, 11:00
300 de taxiuri au iluminat o pistă de decolare, în scop umanitar
Peste 300 de taxiuri au răspuns unui apel umanitar lansat de un radio peruan și au ghidat cu farurile, decolarea unui avion sanitar.

Speranțe minime de supraviețuire pentru o mamă și nou născutul ei, dar și pentru un bărbat care suferea de o boală topicală. Starea lor de sănătate era critică, însă avionul sanitar venit să-i transporte la alt spital nu putea decola, pentru că aeroportul din Contamana nu este operațional noaptea, pista nefiind este iluminată.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Salvarea lor a venit de la Adolfo Lobo, prezentatorul unui post de radio local. Acesta a făcut apel către toate taxiurile din localitate (majoritatea motociclete special amenajate) pentru a se deplasa la pista și a crea, cu ajutorul farurilor, o baliză luminoasă. În cele din urmă, avionul a decolat cu bine și a transportat pacienții la un spital cu dotări pentru urgențe.

Întotdeauna am fost oameni inimoși„, a declarat Lobo atunci cănd presa s-a declarat uimită de numărul mare de persoane care au răspuns apelului său. 

Contamana este o localitate cu 26.000 de locuitori, situată într-una dintre cele mai sărace regiuni din Peru, în inima junglei. Spitalul din localitate nu are echipament pentru intervenții de urgență iar aeroportul are o singură pistă, de 800 de metri, operațională numai ziua.