31 de politisti din Capitala sunt cercetati pentru coruptie

De: Marian Andrei, MediafaxFoto / 10.01.2012, 12:30
31 de politisti din Capitala sunt cercetati pentru coruptie
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti cerceteaza 31 de agenti de politie de la sectiile 1 si 3 din Capitala, pentru luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura.

Politia Romana a fost sesizata cu privire la suspiciuni de coruptie in cazul acestora de catre conducerea Politiei Capitalei, IGPR sesizand mai departe Directia Generala Anticoruptie, care a inceput ancheta, a declarat, azi comisarul Christian Ciocan.

Potrivit unor surse judiciare, politistii de la sectiile 1 si 3 erau monitorizati de aproximativ patru luni, mai multi ofiteri DGA fiind infiltrati in cele doua sectii.

Presedintele Sindicatului „Pro Lex”, Vasile Lincu, este de parere ca, de multe ori, anchetatorii fac exces de zel, asa cum a fost si la vami, unde au fost ridicati in echipe, pentru suspiciuni de infractiuni, iar apoi s-a dovedit ca nu toti erau vinovati.

Trebuie umblat la cauze, nu la efecte. Pare un succes al DGA impotriva altor structuri din Politie, nu al Ministerului de Interne. Daca se constata ca exista infractiuni in randul politistilor, trebuie actionat la timp, nu trebuie lasat sa se creada ca este un fenomen. Asta duce la o imagine negativa a Politiei”, a mai spus Lincu.