38 de milioane de americani intră zilnic pe rețele sociale, de pe mobil

Apropo.ro / 24.02.2012, 16:20
38 de milioane de americani intră zilnic pe rețele sociale, de pe mobil
Un studiu recent realizat de compania comScore arată că 64.2 milioane de cetățeni americani folosesc dispozitivele mobile pentru social networking, jumătate din ei făcând asta zilnic.

38,2 milioane de cetățeni americani accesează rețelele sociale de pe smartphone-uri sau tablete la ordinea zilei.

Conform studiului realizat de comScore, 84.6% dintre aceștia verifică mesajele scrise de prietenii lor, iar 73.6% dintre ei participă la ele.

Este important de știut că în acest studiu comScore a clasat blog-urile drept social networking.

Aproximativ 58% din userii americani citesc post-urile publicate de diverse companii sau brand-uri, numărul loc crescând cu 27% față de anul trecut.

De asemenea cota de 64.2 milioane este cu 77% mai mult față de anul trecut iar userii zilnici sunt cu 88% mai mult față de 2011.

Cea mai accesată aplicație de social networking este Facebook atât pe dispozitivele cu sistem de operare iOS (iPhone, iPod Touch, iPad) cât și pe cele cu Android.

Deși social networking-ul cunoaște o expansiune uimitoare în rândul posesorilor de dispozitive mobile, acesta nu este motivul pentru care oamenii își cumpără smartphone-uri.

Cel mai important aspect în selecția unui smartphone rămâne calitatea rețelei operatorului de telefonie mobilă, fiind urmat de alegerea sistemului de operare și calitatea aplicațiilor disponibile.