4 afecțiuni produse de pantofii cu toc

De: Dragos Tanase / 14.10.2014, 15:00
4 afecțiuni produse de pantofii cu toc
Dacă porți zilnic pantofi cu toc, ai mare grijă! Încălțămintea cu toc înalt favorizează apariția multor afecțiuni și chiar modifică forma piciorului.

Dintre afecțiunile provocate, iată 4 posibile:

1) Fasciita plantară

Se caracterizează prin dureri ale călcâielor. Durerea apare la primii pași făcuți dimineața, dar se poate instala și după ce alergi. Tratamentul constă în medicamente antiinflamatorii, masaj cu gheață și exerciții de stretching pentru gambă și laba piciorului sau chiar injecții cu corticosteroizi.

2) Monturile

Acestea sust niște proieminențe ale articulației degetului mare, prin deplasarea osului din spatele degetului. Problema se poate agrava, dacă porți frecvent pantofi cu toc înalt sau cu vârful ascuțit!

3) Scurtarea tendonului lui Ahile

Tendonul lui Ahile face legătura dintre mușchii gambei și călcâi. Cu ajutorul acestui tendon sari, mergi, alergi și stai în picioare. Când piciorul este susținut în permanență de pantofii cu toc înalt, tendoanele tind să se scurteze. Activitate fizică intensă, continuă, poate provoca inflamarea tendonului lui Ahile, afecțiune ce poartă numele de tendonită. Ai grijă, deoarece tendonul se poate rupe! Tratament? Medicamente sau poate chiar o intervenție chirurgicală.

4) Metatarsalgia

Este o afecțiune cunoscută din cauza durerii simțite în partea din față a piciorului, sub capetele oaselor metatarsiene. Această problemă este provocată, de obicei, de presiunea asupra tălpii de-a lungul timpului.