4 beneficii ale ceaiului negru

De: Mihaela Enache / 24.10.2013, 10:45
4 beneficii ale ceaiului negru
Ceaiul este, probabil, una dintre băuturile cele mai la îndemână și mai populare în întreaga lume. Suntem siguri că îți începi dimineața cu cana ta de ceai și apoi te însoțește pe tot parcursul zilei la întâlniri, atunci când ai timp liber la birou, când te întâlnești cu prietenii, sau când trebuie să lucrezi peste noapte.

Există diferite tipuri de ceaiuri disponibile, cum ar fi ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul de plante, ceaiul alb, ceaiul Oolong etc. Se observă că mulți oameni preferă ceaiul verde față de alte ceaiuri, presupunând că acesta este superior omologului său negru. Cu toate acestea, cercetările au arătat că ambele sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare în privința beneficiilor lor.

Ceaiul negru este făcut din planta Camellia și este bogat în polifenoli, care sunt un tip de antioxidanți. Să aruncăm o privire la diferite beneficii pentru sănătate pe care le oferă ceaiul negru.

1. Ceaiul negru reduce riscul de accident vascular cerebral

Au fost multe experimente și cercetări efectuate cu privire la beneficiile ceaiului negru. Cele mai multe teste au demonstrat că ceaiul negru ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral prin reducerea probabilității acestuia. S-a constatat că ceaiul negru ajută la inversarea funcționării anormale a vaselor de sânge, ceea ce, altfel, poate contribui la apariția unui accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Alt studiu efectuat pe oamenii din Arabia Saudită a arătat că ceaiul negru poate reduce riscul bolilor cardiace coronariene cu 50%. Ceaiul oferă 70% din necesarul total de flavonoidele viz, fitonutrienți și antioxidanți, care sunt necesare pentru a preveni producere de LDL, cum ar fi colesterolul „rău”. de asemenea, repară vasele de sânge deteriorate.

2. Ceaiul negru luptă și împotriva altor boli

Ceaiul negru elimină, de asemenea, virușii care pot apărea în zona gurii, cum este herpesul. Acesta ajută și în prevenirea multor altor boli, cum ar fi diareea, pneumonia, cistita, și multe infecții ale pielii. Ceaiul negru, atunci când este aplicat pe față, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, vindecă ochii umflați, iar antioxidanții săi puternici, împreună cu vitamina C și vitamina E fac pielea să arate mai tânără.

3. Ceaiul negru luptă împotriva cancerului

Un compus important al ceaiul negru, și anume TF-2, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în organism. Când celulele canceroase sunt expuse la TF-2, acesta le elimină din organism printr-un proces numit „moarte celulară programată apoptoza”. S-a descoperit, de asemenea, că ceaiul negru ajută la prevenirea aproape tuturor tipurilor de cancer, inclusiv cel de sân, pulmonar, de piele, de gură sau cancerul la gât.

4. Ceaiul negru ajută la pierderea în greutate

Un studiu a fost realizat în Japonia și a relevat faptul că un consum persistent de ceai negru ajută la pierderea în greutate. Este, de asemenea, un mod eficient și natural de a lupta împotriva unui nivel ridicat de colesterol. Acesta îmbunătățește metabolismul organismului prin blocarea simultan a efectelor de îngrășare ale carbohidraților pe care oamenii îi consumă. În plus, detoxifică substanțele chimice nocive din organism, sprijinind astfel pierderea în greutate.